Recepte

Vasaras ogu tiramisu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 olu dzeltenumi
  • 150 g cukura +3 ēdamkarotes ogām
  • 200 ml saldā krējuma
  • 500 ml maskarpones siera
  • šķipsniņa sāls
  • 30 biskvīta nūjiņu vai ~ 200 g atkarībā no veidnes lieluma
  • 250 ml vidēji stipras kafijas
  • 100 ml silta piena
  • 1 ēdamkarote aveņu vai ķiršu liķiera
  • 300 g dārza ogu
  • 50 g baltās šokolādes dekorēšanai
  • veidne deserta gatavošanai

Pagatavošana

  1. Uzvāra kafiju, pievieno siltu pienu.
  2. Sarīvē šokolādi.
  3. Olu dzeltenumus kopā ar cukuru saputo gaišās putās.
  4. Pievieno sieru.
  5. Pielej liķieri.
  6. Atsevišķi sakuļ saldo krējumu un pievieno siera masai. Samaisa vai viegli sakuļ ar mikseri, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi samaisījušās.
  7. Ieber katliņā ~ 150 g ogu, pievieno 2–3 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti ūdens un vāra, līdz ogas ir izšķīdušas.
  8. Izberž caur sietu, atdzesē.
  9. Ogas pievieno krēmam. Samaisa.
  10. Kafiju ielej lēzenā traukā un sāk gatavot desertu: katru cepumiņu ļoti strauji pamērcē viegli siltā kafijā.
  11. Liek veidnes apakšā.
  12. Virsū klāj krēma kārtu.
  13. Uzber nedaudz ogu.
  14. Atkarībā no veidnes lieluma atkārto 2 vai 3 kārtas. Noslēdz ar krēma kārtu.
  15. Pārkaisa ar ogām un dekorē ar skaidiņās sarīvētu šokolādi.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzvāra kafiju, pievieno siltu pienu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarīvē šokolādi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus kopā ar cukuru saputo gaišās putās.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sieru.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej liķieri.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atsevišķi sakuļ saldo krējumu un pievieno siera masai. Samaisa vai viegli sakuļ ar mikseri, lai visas sastāvdaļas būtu vienmērīgi samaisījušās.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ieber katliņā ~ 150 g ogu, pievieno 2–3 ēdamkarotes cukura un 1 ēdamkaroti ūdens un vāra, līdz ogas ir izšķīdušas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izberž caur sietu, atdzesē.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ogas pievieno krēmam. Samaisa.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kafiju ielej lēzenā traukā un sāk gatavot desertu: katru cepumiņu ļoti strauji pamērcē viegli siltā kafijā.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek veidnes apakšā.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Virsū klāj krēma kārtu.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzber nedaudz ogu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atkarībā no veidnes lieluma atkārto 2 vai 3 kārtas. Noslēdz ar krēma kārtu.

15. pagatavošanas solis
Ogu tiramisu

Pārkaisa ar ogām un dekorē ar skaidiņās sarīvētu šokolādi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: