Recepte

Vegānā lazanja

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
4 personām
Līva Kļaviņa

Autors: Līva Kļaviņa

“Labas garšas darbnīcu” saimniece ne tikai pazīst visu, kas aug Latvijas dabā, bet arī ir apguvusi dažādu kultūru virtuves un ēšanas paradumus un īpatnības. Līvas pētnieces gars izpaužas interesē par ķīmiju, kas palīdz viņai izprast ēst gatavošanas procesu dziļākā līmenī, kā arī viņas neremdināmajos labas garšas noslēpuma meklējumos. Viņa ļoti interesanti stāsta un rāda cilvēkiem, kā iemīlēt dārzeni, tādēļ bieži aicina uz nodarbībām savās garšu darbnīcās (vairāk www.garsasdarbnicas.lv) un nu Līvu redzēsiet arī raidījumā “Gatavo 3”.

Sastāvdaļas

RIEKSTU KRĒMAM (siera mērces vietā)

300 g grauzdētu Indijas riekstu

3 ēdamkarotes rauga pārslu

pāris šķipsnas sāls

2 daiviņas ķiploku

sula no 2 citroniem

 

TOMĀTU MĒRCEI

1 liels sīpols

2 lielas ēdamkarotes tomātu pastas

700 g tomātu

1 ēdamkarote cukura

sāls

pēc izvēles – pāris zariņu timiāna, rozmarīna, tējkarote oregano vai kādas citas pieejamas Vidusjūras garšvielas

2 baklažāni

2 cukīni

liela bunte bazilika

 

Pagatavošana

  1. Nomizo baklažānus un cukīni ar kartupeļu mizojamo nazi un sagriež 1 cm biezās šķēlēs. Liek uz cepamās plāts un cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 °C temperatūrā 20–25 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini brūni.
  2. Sagatavo tomātu mērci – apcep smalki sagrieztu sīpolu, pievieno nelielos gabalos sagrieztus tomātus. Notvaicē lieko ūdeni, tad pievieno cukuru, sāli, tomātu pastu un Provansas garšvielas pēc izvēles.
  3. Sablendē riekstu masu – tai jābūt skābenai, intensīvai un jāgaršo “sieraini”.
  4. Lazanjas traukā lej tomātu mērci, liek pa virsu izceptos baklažānus un cukīni, pārber sāli, pārsmērē pāri riekstu masu, liek vēl vienu kārtu, kamēr viss sakārtots. Pāri dekoram liek bazilika lapas. Atstāj visu sasūkties uz aptuveni pusstundu. Vasarā var pasniegt aukstu. Bet, ja ir vēlēsanās, var arī vēlreiz sasildīt.

 

 

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: