Recepte

Vegāniskie Spring rolls ar zemesriekstu mērci

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
2 personām

Rīspapīra rullīši ir mans mīļākais pagājušā gada kulinārais atklājums. Tie noderēs vieglai ēdienreizei. Garša un tās intensitāte atkarīga no tā, ko ietīsiet tajos. Mana mīļākā kombinācija ir ar garnelēm, bet arī šie vegāniskie rullīši garšo ļoti atsvaidzinoši. Īpaši vērts piedomāt par mērcīti. Var izmantot jau gatavo veikalos nopērkamo saldi aso čili mērci vai arī pagatavot pašrocīgi – krēmīgu zemesriekstu mērci.

Rīspapīru var meklēt lielveikalos, austrumu produktu plauktos, parasti blakus suši paredzētām nori lapām.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 10 rīspapīra loksnes
  • 100 g rīsu vermicelli nūdeļu (apmēram ½ paciņa)
  • ½ vidēja izmēra mango
  • 70 g sarkanā kāposta, sagriezta smalkās sloksnītēs
  • 1 avokado
  • 1 sarkanā papirka
  • 5 bazilika vai piparmētru lapiņas

Zemesriekstu mērcei

  • 100 g zemesriekstu sviesta
  • 70 ml kokosriekstu piena
  • sula no 1 laima
  • 1 ēdamkarote sojas mērce
  • 1 tējkarote medus
  • ķiploku pulveris pēc garšas
  • 2 ēdamkarotes sezama sēklu
  • 1 tējkarote čili pulvera vai čili eļļas

Pagatavošana

  1. Vispirms pagatavo mērci. Sezama sēklas saberž piestā vai sablendē smalkā konsistencē. Blenderī saliek visas sastāvdaļas, un visu sablendē viendabīgā masā.
  2. Pildījumam nepieciešamos dārzeņus un augļus sagriež vienāda izmēra stienīšos.
  3. Rīsu nūdeles aplej ar karstu ūdeni un ļauj tām uzbriest, pēc tam nolej lieko ūdeni.
  4. Rīspapīru uz 30 sekundēm iegremdē siltā ūdenī un ļauj tam kļūt elastīgam.
  5. Papīru izklāj uz dēlīša, tā augšpusē kārto dārzeņu un augļu stienīšus un nelielu daudzumu rīsu nūdeļu.
  6. Uzmanīgi, bet stingri pāri dārzeņiem pārliek rīspapīra ārējo malu un ietin tos līdz pusei. Kad tas izdarīts, uz iekšpusi ieloka abas sānu malas un uzmanīgi turpina tīšanu. Īsi pirms rullīti satin līdz galam, uz maliņas uzliek bazilika vai piparmētru lapiņu. Rullīti stingri aiztin līdz galam un liek uz šķīvja. Šķīvim vajadzētu būt viegli mitram, citādi rullītis tam pielips. Pasniedz un ēd nekavējoties kopā ar mērci.

Komentāri:

  • Aija says:

    Kur var nopirkt risu papiru?

    • Līva Vilnīte says:

      Risu papīru meklējiet Rimi, Maxima, Sky un Stockman, es neesmu paŗliecināta par Elvi un Mego…. Āzijas virtuves plauktos. Tur kur ir sojas mērces, nori lapas, rīsu nūdeles un dažādas pastas un mērces.

  • Linda Vilmansone says:

    Var nopirkt arī garšvielu veikaliņā “avokado”.
    Es parasti pērku stockman vai tieši avokado. Tur ir pieejams lielais iepakojums ar 100gb kantainiem rīspapīriem par 5 eur, sanāk daudz izdevīgāk kā 10 apaļie par aptuveni 2 eur 🙂

  • Irina says:

    Cik ilgi var uzglabāt tādus rullīšus? Vai pēc ievietošanas ledusskapī, rīspapīrs nepaliek ciets vai arī vienkārši neēdams?
    Paldies.

    • Liene Vilnīte says:

      Rullīšus būtu jāēd nekavējoties, tie diezgan ātri apkalst, un ļoti ātri uzsūc citus ledusskapī esošos aromātus. Es ieteiktu ēst uzreiz. /Linda V./

  • Ieva says:

    Paldies par vegānisko raidījumu!
    Medus gan nav vegānisks. Tam ir citi vegāniski aizvietotāji (konsistences ziņā), kā agaves, kļavu, dateļu vai cukura sīrups.

  • Kristīne says:

    Paldies par lielisku recepti!!! Roli ir ļoti ņammīgi un mērcīte ir fenomenāli garda!

Jūsu komentārs: