Recepte

Veģetārā sarkano lēcu zupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
2 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • Sarkanās lēcas 240 g
  • 1 sīpols
  • 1 liels burkāns
  • čili pipars
  • tostermaize

 

No virtuves krājumiem:
eļļa cepšanai; 2 lauru lapas; sāls; pipari; 2 ķiploka daiviņas
1-2 svaigi pētersīļa un timiāna zariņi ( pēc izvēles)

Pagatavošana

  1. 1 sīpolu un 2 daiviņas ķiploka notīra un smalki sakapā. 1 lielu burkānu notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Čili piparu noskalo, nogriež ~3 cm lielu gabaliņu un sagriež ripiņās.
  2. Pannā uzkarsē eļļu. Apcep sīpolus, ķiplokus un burkānus. Cep, līdz burkāni ir kļuvuši zeltaini.
  3. 240 g lēcas pievieno saceptajiem dārzeņiem , samaisa un pacep vēl ~2 minūtes. Ja nepieciešams, pielej vēl nedaudz eļļas.
  4. Pannas saturu pārliek lielākā katliņā, pievieno 2 lauru lapas, kādu zaļumu zariņu pēc izvēles un pārlej pāri ~1 l verdoša ūdens. Samazina liesmu, katlam uzliek vāku un vāra 10 minūtes. Ja zupu liekas par biezu, pielej vēl nedaudz verdoša ūdens.
  5. Zupai izņem lauru lapas, pēc garšas pievieno sāli un visu sablenderē viendabīgā masā. Salej porciju šķīvjos.
  6. Baltmaizes šķēles apgrauzdē cepeškrāsnī vai tosterī un sagriež mazos kubiņos. Maizes grauzdiņus ieber zupas šķīvjos un pasniedz karstu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: