Recepte

Velingtons ar medus pētersīļiem un pirmajiem sparģeļiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 cūkgaļas fileja (~ 600 g)
  • 200 g sēņu
  • 200 g svaigu vai saldētu spinātu
  • 1 puravs vai 2 sīpoli
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 250 g sparģeļu
  • 500 g pastinaku vai pētersīļu sakņu
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 5 zariņi timiāna
  • 250 g kārtainās mīklas
  • sāls, olīveļļa, sviests apcepšanai

Pagatavošana

  1. Fileju iemasē ar sāli, pipariem, sinepēm un olīveļļu un atstāj garšām sajaukties.
  2. Sēnītes smalki sakapā, purava balto daļu smalki sagriež. Visu apcep uz pannas sviestā vai olīveļļā. Kad sēnes sacepušās, pievieno spinātus, smalki sakapātus ķiplokus un timiāna lapiņas un vēl 5 minūtes pacep. Pēc garšas papildina ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Atstāj nedaudz atdzist.
  3. Otrā pannā uzkarsē nedaudz eļļas, un tajā no visām pusēm apcep veselu nesadalītu filejas gabalu. Arī nedaudz atdzesē.
  4. Atlaidinātu mīklu izrullē taisnstūrveida formā 0,5 cm biezumā – par 2 cm platāku nekā filejas gabalu.
  5. Uz izrullētās mīklas liek pusi sēņu un spinātu masas, tad filejas gabalu un tad otru pusi ar sēnēm un spinātiem. Mīklu aizloka ciet, vispirms ielokot galus, tad garenās malas. Jāsanāk kārtīgam kukulītim bez neviena caurumiņa, lai cepoties sulas paliek iekšā un neiztek laukā.
  6. Cep cepeškrāsnī 30 minūtes. Tikmēr sagatavo pastinakus vai pētersīļu saknes. Tās nomizo, sagriež gareniski 4 daļās vai smalkāk un izkārto uz pannas. Apslaka ar olīveļļu, apbārsta ar sāli un izkārto veselus timiāna zariņus aromātam. Cep cepeškrāsnī ~ 20 minūtes. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām izņem no krāsns un aplaista ar medu. Turpina cept atlikušo laiku.
  7. Sparģeļus noblanšē – vispirms tos uz 5 minūtēm iegremdējot verdošā ūdenī un pēc tam uz 2 minūtēm ledus aukstā. Tā sparģeļi saglabās sulīgi zaļo krāsu. Tad pannā izkausē nedaudz sviesta, un tajā ātri apcep sparģelīšus no visām pusēm.
  8. Gatavo gaļas kukulīti sagriež šķēlēs un pasniedz ar nedaudz dārzeņiem – gan vieniem, gan otriem.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: