Recepte

Veselīgais auzu pārslu, ķirbju un banānu sacepums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām

Šī nav gluži kūka, jo kārtīgai kūkai tā vienkārši ir pārāk veselīga. Tomēr deserts ir atzīstams par ļoti sātīgu, rudenim piederīgu un arī gardu.

Katrā ziņā pēc šīs receptes mēs paši atklājām, ka ķirbis lieliski sader kopā ar banānu.

Sastāvdaļas

Banānu slānim

  • 3 banāni
  • 3 ēdamkarotes medus
  • 1 tējkarote kanēļa
  • 1 ēdamkarote sviesta

Auzu pārslu slānim

  • 1 glāze jeb 150 g auzu pārslu
  • 100 g valriekstu vai pekanriekstu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera

Ķirbju slānim

  • 500 g ķirbju
  • 1 glāze piena (250 ml)
  • 1 ola
  • 3 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 1 tējkarote garšvielu, kas piestāv ķirbim (kardamons, ingvers, krustnagliņas, kanēlis)

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visu liek katliņā, pārlej ar ½ glāzi ūdens un sautē, līdz ķirbis mīksts. Tad to sablendē biezenī un ļauj atdzist.
  2. Cepamo formu, vēlams – keramisku vai stikla, ieziež ar sviesta piciņu. Banānus nomizo un sagriež 1,5 cm ripiņās. Ripiņas izkārto viscaur cepamajā formā tā, lai ir nosegts viss dibens.
  3. Tad banānus pārlej ar medu un pārkaisa ar kanēli. Pannu pārsedz ar foliju un liek cepties 15 minūtes 200 °C temperatūrā. Kamēr banāni cepas, sagatavo pārējās sastāvdaļas.
  4. Riekstus sakapā (dažus atstājot rotāšanai) un samaisa kopā ar auzu pārslām un cepamo pulveri.
  5. Ķirbju biezenim pievieno 1 olu, 1 glāzi piena, cukuru un garšvielas. Visu sakuļ kopā. Masa būs diezgan šķidra.
  6. Kad banāni mīksti, tos izņem no krāsns. Vispirms banānus pārber ar auzu pārslu slāni.
  7. Tad uzmanīgi uzlej virsū ķirbju masu.
  8. Izrotā ar atliktajām riekstu pusītēm. Liek atpakaļ krāsnī cepties uz 30 minūtēm tajā pašā temperatūrā.
  9. Pasniedz karstu vai arī nedaudz atdzesētu. Lieliski sader kopā ar glāzi piena vai rūgtu kafiju.
1. pagatavošanas solis
KirbisBanans_1

Ķirbi nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Visu liek katliņā, pārlej ar ½ glāzi ūdens un sautē, līdz ķirbis mīksts. Tad to sablendē biezenī un ļauj atdzist.

2. pagatavošanas solis
KirbisBanans_2

Cepamo formu, vēlams – keramisku vai stikla, ieziež ar sviesta piciņu. Banānus nomizo un sagriež 1,5 cm ripiņās. Ripiņas izkārto viscaur cepamajā formā tā, lai ir nosegts viss dibens.

3. pagatavošanas solis
KirbisBanans_3

Tad banānus pārlej ar medu un pārkaisa ar kanēli. Pannu pārsedz ar foliju un liek cepties 15 minūtes 200 °C temperatūrā. Kamēr banāni cepas, sagatavo pārējās sastāvdaļas.

4. pagatavošanas solis
KirbisBanans_4

Riekstus sakapā (dažus atstājot rotāšanai) un samaisa kopā ar auzu pārslām un cepamo pulveri.

5. pagatavošanas solis
KirbisBanans_5

Ķirbju biezenim pievieno 1 olu, 1 glāzi piena, cukuru un garšvielas. Visu sakuļ kopā. Masa būs diezgan šķidra.

6. pagatavošanas solis
KirbisBanans_6

Kad banāni mīksti, tos izņem no krāsns. Vispirms banānus pārber ar auzu pārslu slāni.

7. pagatavošanas solis
KirbisBanans_7

Tad uzmanīgi uzlej virsū ķirbju masu.

8. pagatavošanas solis
KirbisBanans_8

Izrotā ar atliktajām riekstu pusītēm. Liek atpakaļ krāsnī cepties uz 30 minūtēm tajā pašā temperatūrā.

9. pagatavošanas solis
KirbisBanans_final

Pasniedz karstu vai arī nedaudz atdzesētu. Lieliski sader kopā ar glāzi piena vai rūgtu kafiju.

Komentāri:

Jūsu komentārs: