Recepte

Veselīgie detox kokteiļi

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
1 personām

Augļu kokteiļi jeb smūziji ir svaigi, garšīgi un veselīgi. Kokteiļus iesaku lietot brokastīs, pusdienās un vakariņās, ja iepriekšējā dienā sanācis par daudz saēst un sadzert. Tas dos enerģiju un palīdzēs izvadīt liekos toksīnus no organisma. Atšķirībā no svaigi spiestas sulas, augļu un dārzeņu smūzijā ir saglabātas visas šķiedrvielas, kas palīdz attīrīt organismu.

Evija Kreislere

Autors: Evija Kreislere

Pašlaik Dānijā mācās par veselīga dzīvesveida konsultanti jeb kouču. Evijai aizraujas ar visu veselīgo, vienkāršo un dabisko.

Sastāvdaļas

Zaļais kokteili:

  • 1 bumbieris
  • 1 sauja spinātu
  • 5 svaigas piparmētru lapiņas
  • 1 cm ingvera saknes
  • sula no ½ citrona
  • 200 ml ūdens

Rozā kokteili:

  • 1 glāze aveņu
  • 10 bazilika lapiņas
  • 1 ābols
  • 200 ml auzu piena*

Dzeltenais kokteili:

  • 5 mazās vai 3 lielās plūmes
  • 1 banāns
  • 1 selerijas kāts
  • 200 ml ūdens
  • (saldumam var pievienot 3 dateles, 1 tējkaroti medus vai agaves sīrupa)

Auzu piens

  • 0,5 krūzes auzu pārslu
  • 500 ml ūdens
  • (saldumam var pievienot 3 dateles, 1 tējkaroti medus vai agaves sīrupa)

Pagatavošana

  1. Pavisam vienkārši! Nomizo augļus, un izņem kauliņus.
  2. Sagriež visas sastāvdaļas gabaliņos, un liek blenderī.
  3. Pievieno ūdeni, un blendē aptuveni 2 minūtes, līdz kokteilis ir viendabīgs.

Der zināt:

*Auzu piens

Auzu piens ir izcila alternatīva tiem, kuri nevēlas lietot uzturā vai nepanes govs pienu. Tas ir viegli pagatavojams, satur daudz mazāk tauku nekā govs piens. Tāpat var pagatavot rīsu vai riekstu – mandeļu, lazdu, valriekstu u.c. – pienu, tikai jāņem vērā, ka riekstu pienā būs daudz augstāks tauku saturs. Kaut arī riekstos ir veselīgie nepiesātinātie tauki, tie tomēr ir tauki un dod daudz vairāk kaloriju nekā olbaltumvielas vai ogļhidrāti.

Auzu piena pagatavošana:

  1. Iemērc auzu pārslas ūdenī un atstāj vismaz uz 4 stundām, bet vislabāk uz nakti. Kad auzu pārslas nostāvējušās, lieko ūdeni nolej.
  2. Auzu pārslas liek blenderī, pievieno 100 ml ūdens un blendē aptuveni 3 minūtes, līdz masa ir viendabīga. Pievieno atlikušo ūdeni un blendē vēl aptuveni 1 minūti.
  3. Šķidrumu izkāš caur sietu vai marli, un auzu piens gatavs!

 

1. pagatavošanas solis
Smutiji_1

Pavisam vienkārši! Nomizo augļus, un izņem kauliņus.

2. pagatavošanas solis
Smutiji_2

Sagriež visas sastāvdaļas gabaliņos, un liek blenderī.

3. pagatavošanas solis
Smutiji_3

Pievieno ūdeni, un blendē aptuveni 2 minūtes, līdz kokteilis ir viendabīgs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: