Recepte

Vidusjūras laša fileja ar krāsnī sutinātiem jaunajiem kabacīšiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 vesela laša fileja ar ādu (ap 800 g)
  • 9 marinēti, saulē žāvēti tomāti, sadalīti uz pusēm
  • 18 melnās olīvas bez kauliņa
  • 18 lielas bazilika lapas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 nelieli kabači
  • 1 sarkanais sīpols
  • 1 citrons

Pagatavošana

  1. Lasi iztīra, sagatavojot vienlaidu filejas gabalu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai.
  2. Lasi uzliek uz dēlīša un trijās rindās izveido 18 caurumus, ar nazi iegriežot krustiņus, kas iziet cauri laša gaļai līdz ādai, taču nepārdur to.
  3. Ņem bazilika lapu un tajā rūpīgi ievīksta saulē kaltēta tomāta pusīti un vienu olīvu. Satītos rullīšus sasprauž izurbtajos caurumiņos lasī.
  4. Sagatavoto fileju liek cepešpannā, pārkaisa ar sāli un pipariem un apsmidzina ar olīveļļu. Iezīmē/iegriež porciju gabalus (pēc izvēles).
  5. Piedevām sagatavo kabačus. Tos nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 2 cm lielos gabalos. Kabačus pārslaka ar 1/2 citrona sulu, sāli un 1–2 ēdamkarotēm olīveļļas un visu samaisa, lai dārzeņi būtu apņemti ar mērci.
  6. Kabačus ber cepešpannā blakus lasim. Virsū izkārto sīpolu gredzenus. Visu liek cepeškrāsnī cepties 200 0C temperatūrā. Cep ~ 20 minūtes.
  7. Kad zivs gatava, pannu izņem no krāsns un atstāj lasi nedaudz atdzist.
  8. Laša fileju pasniedz kopā ar sautētajiem kabačiem, dekorētu ar citrona šķēlītēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasi iztīra, sagatavojot vienlaidu filejas gabalu. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 0C temperatūrai.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasi uzliek uz dēlīša un trijās rindās izveido 18 caurumus, ar nazi iegriežot krustiņus, kas iziet cauri laša gaļai līdz ādai, taču nepārdur to.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ņem bazilika lapu un tajā rūpīgi ievīksta saulē kaltēta tomāta pusīti un vienu olīvu. Satītos rullīšus sasprauž izurbtajos caurumiņos lasī.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavoto fileju liek cepešpannā, pārkaisa ar sāli un pipariem un apsmidzina ar olīveļļu. Iezīmē/iegriež porciju gabalus (pēc izvēles).

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piedevām sagatavo kabačus. Tos nomazgā, nosusina un sagriež apmēram 2 cm lielos gabalos. Kabačus pārslaka ar 1/2 citrona sulu, sāli un 1–2 ēdamkarotēm olīveļļas un visu samaisa, lai dārzeņi būtu apņemti ar mērci.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kabačus ber cepešpannā blakus lasim. Virsū izkārto sīpolu gredzenus. Visu liek cepeškrāsnī cepties 200 0C temperatūrā. Cep ~ 20 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad zivs gatava, pannu izņem no krāsns un atstāj lasi nedaudz atdzist.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Laša fileju pasniedz kopā ar sautētajiem kabačiem, dekorētu ar citrona šķēlītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: