Recepte

Vienkāršā ābolu plātsmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām
Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • Cepamais papīrs
  • 1 cepamā plāts

Mīklai

  • 3 olas
  • 1 glāze cukura
  • 200 g sviesta
  • 2 glāzes kviešu miltu
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 paciņa biezpiena

Virsai

  • 1 kg ābolu

Krējuma kārtai

  • 3 olas
  • 0,5 glāzes cukura
  • 1 glāze krējuma
  • 1 trauciņš biolakto jogurta bez piedevām

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgām gaišām putām.
  2. Izkausē sviestu. Lēnām to iemaisa olu masā.
  3. Miltus samaisa ar cepamo pulveri un, turpinot maisīt, iesijā mīklā.
  4. Tad mīklai pievieno biezpienu un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Tās konsistencei ir jābūt ķepīgai.
  5. Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un plāts vidū liek mīklu. Tā kā mīkla ir ķepīga, to ar samitrinātām rokām izlīdzina pa visu plāts virsu.
  6. Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Šķēlītes rūpīgi izkārto rindiņās pa visu plātsmaizes virsu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes.
  7. Kamēr plātsmaize cepas, sagatavo “virsiņu” – sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā mērcē un pārlej pāri plātsmaizei. Turpina cept vēl 10–15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nepielīp pie kociņa, plātsmaize gatava.

 

Variācijas par tēmu

Ābolu rožmaizītes

  1. No mīklas izveido lenti 2 cm platumā un maksimāli 1 cm biezumā.
  2. Ābolu šķēlītes noplaucē ar verdošu ūdeni.
  3. Mīkstās ābolu šķēlītes pielipina pie mīklas lentes visā tās garumā.
  4. Lenti satin rullītī, līdz izveidojas rozīte.
  5. Cep mafina formiņās vai krūzītēs 180 °C temperatūra 30–40 minūtes.
  6. Pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
Abolmaize-1

Olas sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgām gaišām putām.

2. pagatavošanas solis
Abolmaize-2

Izkausē sviestu. Lēnām to iemaisa olu masā.

3. pagatavošanas solis
Abolmaize-3

Miltus samaisa ar cepamo pulveri un, turpinot maisīt, iesijā mīklā.

4. pagatavošanas solis
Abolmaize-4

Tad mīklai pievieno biezpienu un maisa, līdz mīkla ir viendabīga. Tās konsistencei ir jābūt ķepīgai.

5. pagatavošanas solis
Abolmaize-5

Cepamajā plātī ieklāj cepamo papīru, un plāts vidū liek mīklu. Tā kā mīkla ir ķepīga, to ar samitrinātām rokām izlīdzina pa visu plāts virsu.

6. pagatavošanas solis
Abolmaize-6

Ābolus nomizo un sagriež šķēlītēs. Šķēlītes rūpīgi izkārto rindiņās pa visu plātsmaizes virsu. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai, un liek cepties. Cep ~ 30 minūtes.

7. pagatavošanas solis
Abolmaize-7

Kamēr plātsmaize cepas, sagatavo “virsiņu” – sajauc visas sastāvdaļas viendabīgā mērcē un pārlej pāri plātsmaizei. Turpina cept vēl 10–15 minūtes. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti. Ja mīkla nepielīp pie kociņa, plātsmaize gatava.

8. pagatavošanas solis
Abolmaize-variacija-3

Ābolu rožmaizītes

No mīklas izveido lenti 2 cm platumā un maksimāli 1 cm biezumā.

Ābolu šķēlītes noplaucē ar verdošu ūdeni.

Mīkstās ābolu šķēlītes pielipina pie mīklas lentes visā tās garumā.

9. pagatavošanas solis
Abolmaize-variacija-4

Lenti satin rullītī, līdz izveidojas rozīte.

Cep mafina formiņās vai krūzītēs 180 °C temperatūra 30–40 minūtes.

10. pagatavošanas solis
Abolmaize-variacija-5

Pasniedz pārkaisītas ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: