Recepte

Vīnogu lapās tīta mencas fileja pasniegta ar citrona kuskusu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ideja receptei radās viesojoties Tadžikistānā, kur šādi, kā tradicionālās Dolmas, tiek gatavotas arī kalnu upēs saķertās saldūdens zivis.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 mencu fileja ( ~500 g)
  • ½ kārbiņa svaigā krēmsiera
  • 10 vīnogu lapas ( svaigas vai konservētas)
  • Diļļu ziedi vai parastas dilles
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • ½ paciņa kuskusa ( 200-250 g)
  • 1/2 citrons
  • 30 g sviesta

Pagatavošana

  1. Vīnogu lapās norauj kātus un noblanšē, lai tās kļūtu vijīgas un mīkstas. To dara aplejot ar verdošu ūdeni un paturot lapas tajā vismaz 5 minūtes.
  2. Diļļu ziedus sakapā, ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā. Abus pievieno svaigajam krēmsieram un samaisa. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.
  3. Mencas fileju sagriež 2 cm lielos gabaliņos.
  4. Veido tītenīšus. Uz lapas leik vienu mencas gabaliņu, pārziež ar ~ 1 tējkaroti krēmsiera un aiztin kā sainīti ciet, vispirms pārlokot apakšējo malu, tad sānu malas un tad visu aiztinot ciet. Tā sagatavo visus gabaliņus.
  5. Sagatavotos sainīšus var tvaicēt tvaicējamā katlā vai, ja tāda nav, vienkārši katliņā, kurā ieliets ļoti nedaudz ūdens. Sainīšus sakrāmē sietiņā vai katliņā ar tinuma šuvi uz leju, pārlej ar nedaudz ūdens un 20 minūtes tvaicē uz lēnas liesmas.
  6. Pasniedz ar kuskusu, kura pagatavošanai vajadzēs vien 7 minūtes. Kuskusa daudzumu precīzi nomēra kādā traukā, lai iegūtu pareizo attiecību pret ūdeni. Kuskusu ber bļodiņā, pievieno šķipsniņu sāls, sviestu un sulu no ½ citrona. Tajā pašā mērtraukā ielej verdošu ūdeni, par ¼ mazāk kā kuskusu un pārlej pāri kuskusam. Ātri samaisa, pārsedz ar vāku un ļauj 5 minūtes uzbriest. Tad vāku noņem, ar dakšu sašķārda, lai atdalītu graudiņus un kuskuss būtu irdens. Pasniedz porcijās kuskusu, kam virsū liek 3-4 tītenīšus.
1. pagatavošanas solis
ZivsVinogas_1

Vīnogu lapās norauj kātus un noblanšē, lai tās kļūtu vijīgas un mīkstas. To dara aplejot ar verdošu ūdeni un paturot lapas tajā vismaz 5 minūtes.

2. pagatavošanas solis
ZivsVinogas_2

Diļļu ziedus sakapā, ķiploku daiviņas nomizo un smalki sakapā. Abus pievieno svaigajam krēmsieram un samaisa. Pēc garšas pieliek sāli un piparus.

3. pagatavošanas solis
ZivsVinogas_3

Mencas fileju sagriež 2 cm lielos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
ZivsVinogas_4

Veido tītenīšus. Uz lapas leik vienu mencas gabaliņu, pārziež ar ~ 1 tējkaroti krēmsiera un aiztin kā sainīti ciet, vispirms pārlokot apakšējo malu, tad sānu malas un tad visu aiztinot ciet. Tā sagatavo visus gabaliņus.

Sagatavotos sainīšus var tvaicēt tvaicējamā katlā vai, ja tāda nav, vienkārši katliņā, kurā ieliets ļoti nedaudz ūdens. Sainīšus sakrāmē sietiņā vai katliņā ar tinuma šuvi uz leju, pārlej ar nedaudz ūdens un 20 minūtes tvaicē uz lēnas liesmas.

5. pagatavošanas solis
ZivsVinogas_final

Pasniedz ar kuskusu, kura pagatavošanai vajadzēs vien 7 minūtes. Kuskusa daudzumu precīzi nomēra kādā traukā, lai iegūtu pareizo attiecību pret ūdeni. Kuskusu ber bļodiņā, pievieno šķipsniņu sāls, sviestu un sulu no ½ citrona. Tajā pašā mērtraukā ielej verdošu ūdeni, par ¼ mazāk kā kuskusu un pārlej pāri kuskusam. Ātri samaisa, pārsedz ar vāku un ļauj 5 minūtes uzbriest. Tad vāku noņem, ar dakšu sašķārda, lai atdalītu graudiņus un kuskuss būtu irdens. Pasniedz porcijās kuskusu, kam virsū liek 3-4 tītenīšus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: