Recepte

Vircotas garšaugu maizītes pie pikantas lēcu zupas

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Lēcas nav latvieša parastā ikdiena. Tās mēs tikai mācāmies interesanti pagatavot un lietot ikdienas uzturā. Šī ir ļoti vienkārša un ātri pagatavojama veģetāra zupa, vienlaikus arī ļoti sātīga.

Tai klāt pagatavojām karstas ciabatas garšaugu maizītes. To smalkums slēpjas šķēlīšu plānumā. Jo plānāk jums izdosies sagriezt maizi, jo trauslākas un gardākas tās būs.

Evija Kreislere

Autors: Evija Kreislere

Pašlaik Dānijā mācās par veselīga dzīvesveida konsultanti jeb kouču. Evijai aizraujas ar visu veselīgo, vienkāršo un dabisko.

Sastāvdaļas

Pikantajām maizītēm:

  • 1 ciabata
  • 3–4 zariņi svaigu pētersīļu
  • 2–3 daiviņas ķiploka
  • olīveļļa, sāls

Lēcu zupai:

  • 2 burkāni
  • 2 nelieli sīpoli
  • 2 daiviņas ķiploka (pēc izvēles)
  • 2 nelieli tomāti
  • 1 glāze (240 ml) sarkano lēcu
  • sāls, svaigi malti melnie pipari,
  • šķipsniņa cukura
  • pāris svaigu timiāna zariņu
  • pēc izvēles – čili, ingvers
  • eļļa cepšanai
  • ~500–700 ml ūdens vai dārzeņu buljona

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.
  2. Sīpolus notīra un smalki sagriež. Ja zupai pievieno ķiplokus, tos notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  3. Tomātiem novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
  4. Pannā uzkarsē ~ 2 ēdamkarotes eļļas un liek cepties burkānus, tomātus, sīpolus un ķiplokus. Nepārtraukti maisot, cep vēl ~ 5 minūtes. Pieber lēcas un maisot tās pakarsē pāris minūtes.
  5. Pielej ~ 500 ml ūdens vai dārzeņu buljona (buljona recepte www.piegada.lv). Pieber pāris šķipsniņu sāls, šķipsniņu cukura, maltus melnos piparus, pēc izvēles čili piparus un vāra 10 minūtes.
  6. Vārīšanas laikā lēcas uzbriedīs, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni vai buljonu.
  7. No zupas izņem timiāna zariņus. Zupu sablenderē.
  8. Maizi sagriež plānās šķēlītēs.
  9. Zaļumus noskalo, nosusina, atdala lapiņas un smalki sagriež.
  10. Nelielā bļodiņā ielej 2–3 ēdam karotes eļļas, pievieno zaļumus.
  11. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.
  12. Pievieno šķipsniņu sāls.
  13. Uz katras maizītes uzsmērē garšaugu eļļas maisījumu.
  14. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek maizītes. Maizītes cep ~ 10 minūtes.
  15. Zupu salej porciju šķīvjos un pasniedz, papildinātu ar maizītēm.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra, noskalo un sarīvē uz rupjās rīves.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra un smalki sagriež. Ja zupai pievieno ķiplokus, tos notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātiem novelk miziņu un sagriež mazos gabaliņos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē ~ 2 ēdamkarotes eļļas un liek cepties burkānus, tomātus, sīpolus un ķiplokus. Nepārtraukti maisot, cep vēl ~ 5 minūtes. Pieber lēcas un maisot tās pakarsē pāris minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej ~ 500 ml ūdens vai dārzeņu buljona (buljona recepte http://piegalda.lv/hints/darzenu-buljonu-ludzu/). Pieber pāris šķipsniņu sāls, šķipsniņu cukura, maltus melnos piparus, pēc izvēles čili piparus un vāra 10 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vārīšanas laikā lēcas uzbriedīs, ja nepieciešams, pievieno vēl ūdeni vai buljonu.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

No zupas izņem timiāna zariņus. Zupu sablenderē.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Maizi sagriež plānās šķēlītēs.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo, nosusina, atdala lapiņas un smalki sagriež.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nelielā bļodiņā ielej 2–3 ēdam karotes eļļas, pievieno zaļumus.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno šķipsniņu sāls.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz katras maizītes uzsmērē garšaugu eļļas maisījumu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Cepamajā pannā ieklāj cepamo papīru un uzliek maizītes. Maizītes cep ~ 10 minūtes.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu salej porciju šķīvjos un pasniedz, papildinātu ar maizītēm.

Komentāri:

Jūsu komentārs: