Recepte

Vīriešu zapte

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
10 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 kg gatavu tomātu
  • 2 nelielas selerijas saknes ( ~ 700 g)
  • 1 kg sīpolu
  • 2 buntītes pētersīļu
  • 6 ēdamkarotes cukura
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 2 ēdamkarotes maltu melno piparu
  • 1 čili pipars
  • 4 ēdamkarotes galda etiķa (9%)

Pagatavošana

  1. Tomātus blanšē verdošā ūdenī, novelk tiem miziņu un sagriež mazos gabaliņos.
  2. Sīpolus notīra un smalki sakapā.
  3. Selerijas saknes notīra un sarīvē uz rupjās rīves.
  4. Zaļumus noskalo un smalki sakapā.
  5. Čili izņem sēklas un smalki sakapā.
  6. Visus dārzeņus, čili un zaļumus liek lielā katlā un vāra uz lēnas uguns 1 stundu.
  7. Pievieno sāli, cukuru, piparus, etiķi un vāra vēl 30 minūtes.
  8. Karstu pilda tīrās burciņās un aizvāko. Uzglabā vēsā vietā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: