Recepte

Vistas fileja Gorgonzolas siera un valriekstu mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 1 purava kāta daļa
  • 5 daiviņas ķiploka
  • 250 ml saldā krējuma
  • 50 ml baltvīna
  • 100 g Gorgozolas siera
  • 50 g valriekstu
  • sāls, drupināti melnie pipari
  • eļļa cepšanai

Salātiem:

  • 100 g dažādu salātu maisījuma
  • 2 tomāti
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ēdamkarote balzamiko etiķa

Pagatavošana

  1. Filejas noskalo un nosusina.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.
  3. Puravam atdala ārējās lapas un noskalo smiltis.
  4. Filejas ierīvē ar ķiplokiem, sāli un pipariem. Ja filejas ir biezas, tās ar asu nazi pārgriež vidū uz pusēm, lai ātrāk izceptos.
  5. Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas no abām pusēm brūnas. Kad gaļa ir apcepta, uzlej ~ 200 ml verdoša ūdens, uzliek katlam vāku un sutina tās uz nelielas liesmas 15 minūtes.
  6. Puravu sagriež plānās ripiņās. Uzkarsē atsevišķā pannā 2 ēdamkarotes eļļas un 2–3 minūtes apcep puravus.
  7. Pielej vīnu, samaisa un gatavo vēl ~ 5 minūtes, līdz alkohols ir iztvaikojis.
  8. Samazina liesmu. Mērcei pievieno saldo krējumu.
  9. Pievieno sieru un maisa, līdz siers pilnībā izkūst.
  10. Mērcei pievieno iepriekš apceptās filejas un turpina gatavot vēl ~ 5 minūtes.
  11. Valriekstus apgrauzdē uz sausas pannas.
  12. Sagatavo salātus: lapu salātus un tomātus noskalo, nosusina sausus. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā un pievieno salātus.
  13. Sajauc eļļu ar balzamiko etiķi.
  14. Pievieno šķipsniņu sāls, piparus.
  15. Mērci iecilā salātos.
  16. Filejas pasniedz, guldītas siera mērcē, pārkaisītas ar valriekstiem.

 

Der zināt:

Gorgonzolas siers ir viens no slavenākajiem itāļu sieriem, kas ir zināms jau kopš 9. gadsimta. Savu nosaukumu tas ieguvis no Gorgonzolas ciemata Ziemeļitālijā. Sieram ir izteikti asa, pikanta garša, ar zilu vai zaļganu pelējumu. Sieru gatavo no govs piena. Tradicionāli sieru nogatavina apmēram 6 mēnešus, un šajā laikā tas iegūst gan krāsu, gan garšu. Tieši izteiktās garšas dēļ sieru pievieno dažādiem ēdieniem vai ēd kopā ar svaigiem augļiem un dārzeņiem.

 

Variācijas par tēmu:

Mērcei var pievienot sieru pēc savas izvēles. Ja neesat zilā siera cienītāji, pievienojiet mērcei kādu kausēta siera šķirni.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas noskalo un nosusina.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puravam atdala ārējās lapas un noskalo smiltis.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas ierīvē ar ķiplokiem, sāli un pipariem. Ja filejas ir biezas, tās ar asu nazi pārgriež vidū uz pusēm, lai ātrāk izceptos.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep filejas no abām pusēm brūnas. Kad gaļa ir apcepta, uzlej ~ 200 ml verdoša ūdens, uzliek katlam vāku un sutina tās uz nelielas liesmas 15 minūtes.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Puravu sagriež plānās ripiņās. Uzkarsē atsevišķā pannā 2 ēdamkarotes eļļas un 2–3 minūtes apcep puravus.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej vīnu, samaisa un gatavo vēl ~ 5 minūtes, līdz alkohols ir iztvaikojis.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samazina liesmu. Mērcei pievieno saldo krējumu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno sieru un maisa, līdz siers pilnībā izkūst.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērcei pievieno iepriekš apceptās filejas un turpina gatavot vēl ~ 5 minūtes.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Valriekstus apgrauzdē uz sausas pannas.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sagatavo salātus: lapu salātus un tomātus noskalo, nosusina sausus. Tomātus sagriež nelielos gabaliņos, liek bļodā un pievieno salātus.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sajauc eļļu ar balzamiko etiķi.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno šķipsniņu sāls, piparus.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mērci iecilā salātos.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas pasniedz, guldītas siera mērcē, pārkaisītas ar valriekstiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: