Recepte

Vistas filejas, dārzeņu un olu ātrais pīrāgs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Interesants ir gaļas pagatavošanas un pasniegšanas veids – kaut kas līdzīgs omletei. To var ērti sagriezt gabalos vai šķēlēs un ēst pēc tadžiku modes – ar rokām.

Klāt ļoti labi garšos svaigi lapu salāti ar sezonas dārzeņiem – papriku, burkāniem, tomātiem un gurķiem. Gaļas pīrāgu papildina mērcīte pēc izvēles, mēs piedāvājam aromātisku diļļu un ķiploku krējumu!

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 500 g maltas vistas gaļas
  • 5–6 vidēja lieluma burkāni (~ 500 g)
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 6 olas
  • eļļa cepšanai
  • 1 neliela buntīte zaļumu pēc izvēles (pētersīļi, kinza, dilles)
  • sāls, malti melnie pipari, čili pipari pēc izvēles

Mērcei

  • 200 ml krējuma vai jogurta
  • 2 ķiploku daiviņas,
  • 1 sauja zaļumu
  • 1 gurķis
  • sāls un malti melnie pipari
  • 1 laims

Pagatavošana

  1. Burkānus notīra un sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
  2. Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānus. Cep uz mazas liesmas, līdz burkāni ir kļuvuši zeltaini. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļu. Pievieno sīpolus un ķiplokus un turpina sautēt vēl 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
  3. Pievieno malto gaļu, uzkaisa sāli, piparus un, nepārtraukti maisot, cep ~ 10 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl eļļu. Gaļa ir jāmaisa, lai tā nesaietu lielos, cietos kunkuļos, bet būtu viendabīgi irdena.
  4. Olas sakuļ ar putojamo slotiņu. Pievieno pāris šķipsniņu sāls un piparus.
  5. Zaļumus noskalo, smalki sakapā un pievieno olām.
  6. Sakultās olas pārlej pannas saturam tā, lai sastāvdaļas nesajauktos kopā, uzliek pannai vāku un cep 10–15 minūtes, līdz olas ir “savilkušās”.
  7. Pagatavo mērci: ķiploka daiviņas notīra, zaļumus un gurķi noskalo, sagriež nelielos gabaliņos.
  8. Visas mērces sastāvdaļas liek bļodā, pievieno laima sulu, šķipsniņu sāls.
  9. Visu sablendē viendabīgā mērcē. Pagaršo un ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.
  10. Pasniedz karstu vai aukstu, sagrieztu nelielos gabaliņos, kopā ar svaigiem lapu salātiem un burvīgu mērci.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Burkānus notīra un sagriež mazos gabaliņos vai sarīvē uz rupjās rīves. Sīpolus un ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē pannā eļļu un apcep burkānus. Cep uz mazas liesmas, līdz burkāni ir kļuvuši zeltaini. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl nedaudz eļļu. Pievieno sīpolus un ķiplokus un turpina sautēt vēl 5 minūtes, līdz sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno malto gaļu, uzkaisa sāli, piparus un, nepārtraukti maisot, cep ~ 10 minūtes. Nepieciešamības gadījumā pievieno vēl eļļu. Gaļa ir jāmaisa, lai tā nesaietu lielos, cietos kunkuļos, bet būtu viendabīgi irdena.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olas sakuļ ar putojamo slotiņu. Pievieno pāris šķipsniņu sāls un piparus.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zaļumus noskalo, smalki sakapā un pievieno olām.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakultās olas pārlej pannas saturam tā, lai sastāvdaļas nesajauktos kopā, uzliek pannai vāku un cep 10–15 minūtes, līdz olas ir “savilkušās”.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pagatavo mērci: ķiploka daiviņas notīra, zaļumus un gurķi noskalo, sagriež nelielos gabaliņos.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visas mērces sastāvdaļas liek bļodā, pievieno laima sulu, šķipsniņu sāls.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu sablendē viendabīgā mērcē. Pagaršo un ja nepieciešams, pievieno vēl sāli.

10. pagatavošanas solis
Omlete ar vistu

Pasniedz karstu vai aukstu, sagrieztu nelielos gabaliņos, kopā ar svaigiem lapu salātiem un burvīgu mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: