Recepte

Vistas filejas kokosriekstu piena marinādē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
ilgāk par 2 h
4 personām

Vistas fileja ir ļoti maiga gaļa, tādēļ tai piestāv izteiktas un spēcīgas garšvielas.

Grilējiet gaļu uz mērenas liesmas ne ilgāk par 10 minūtēm, lai vistas filejas nekļūst sausas.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 1 neliels čili pipars
  • 5 cm ingvera saknes
  • 1 tējkarote malta kumīna (romiešu ķimenes)
  • ½ tējkarote piparu graudu
  • ½ tējkarote koriandra
  • ½ tējkarote krustnagliņas
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • jūras sāls vai sojas mērce
  • zaļie lociņi un sīpolu gredzeni pasniegšanai

Taizemiešu marināde:

  • 50 g Indijas riekstu
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 čili pipars
  • 5 cm citronzāles stiebra
  • 2 ēdamkarotes tumšās sojas mērces
  • 1 ēdamkarote zivju mērces
  • 2 tējkarotes cukura

Asā marināde:

  • 1 tējkarote maltu melno piparu
  • 3 sasmalcinātas ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarote kumīna
  • ½ tējkarote maltas paprikas
  • ½ tējkarote kajenas piparu
  • buntīte sasmalcinātu pētersīļu

Ingvera-laima marināde:

  • 3 laimu sula
  • 4 zaļā kardamona pākstis
  • 3 cm sasmalcinātas ingvera saknes
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
  • 3 ēdamkarotes eļļas

Vasaras marināde:

  • ½ glāze sasmalcinātu zaļumu – timiāns,
  • pētersīļi, salvijas lapiņas u.c.
  • 3 ēdamkarotes vīna etiķa
  • 1 sasmalcināta ķiploka daiviņa
  • 6 ēdamkarotes eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 ēdamkarote zivju mērces
  • 2 tējkarotes cukura

Sinepju-medus marināde:

  • 1 citrona sula
  • 2 ēdamkarotes sinepju
  • 1 ēdamkarote medus
  • 50 ml eļļas

Pagatavošana

  1. Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.
  2. Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.
  3. Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.
  4. Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablendē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.
  5. Sagatavo marinādi. Visas sastāvdaļas sasmalcina un sajauc viendabīgā mērcē.
  6. Filejas pārlej ar iegūto kokosriekstu marinādi un marinē ~ 23 stundas.
  7. Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar zaļumiem un sīpolu gredzeniem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas noskalo un nosusina. Katrā filejā iegriež trīs gareniskus griezumus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā vai izspiež caur ķiploku spiedi. Ingveru notīra un sarīvē. Čili izņem sēklas, noskalo un smalki sagriež.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garšvielas – piparu graudus, koriandru, krustnagliņas un kumīna sēklas liek piestā un sasmalcina.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Garšsaknes un garšvielas pievieno kokosriekstu pienam, pierīvē šķipsniņu muskatrieksta un visu sablenderē. Pēc garšas pievieno sāli vai sojas mērci.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas pārlej ar iegūto kokos riekstu marinādi un marinē ~ 23 stundas.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas grilē ~15 minūtes uz mērenas uguns. Pasniedz ar zaļumiem un sīpolu gredzeniem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: