Recepte

Vistas filejas rollatini

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Pagatavojiet šo ēdienu tad, kad gaidāms pulka ciemiņu, tanī skaitā arī bērni, jo tas nevar negaršot, pat bērniem, un ir viegli un ātri pagatavojams ēdiens.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 4 vistas filejas
  • 4 šķēles prosciutto šķiņķa
  • 1 bumbiņa mocarellas siera
  • 1 sarkanais sīpols
  • ½ glāzes rīvmaizes
  • 50 g rīvēta cietā siera
  • 1 citrons
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Vistas filejas pārdala uz pusēm, un katru pusi atgriež vaļā kā grāmatu divreiz garāku.
  2. Proscutto šķiņķa šķēles pārdala uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež 8 daiviņās. Mocarellu sagriež 8 plānās šķēlītēs.
  3. Vienā bļodiņā sajauc kopā rīvmaizi ar rīvētu cieto sieru. Pierīvē miziņu no puses citrona.
  4. Otrā bļodiņā sajauc kopā no viena citrona izspiestu sulu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un svaigi maltiem melnajiem pipariem.
  5. Ņem pa vienam vistas filejas gabalam, iemērc vispirms citronu sulas maisījumā, pēc tam rīvmaizē.
  6. Sagatavo cepešpannu. Iesakām to izklāt ar cepamo papīru vai, ja to nedarāt, – viegli iesmērēt ar ~ 1 ēdamkaroti olīveļļas. Gaļu liek uz dēlīša, tās vienā pusē klāj proscutto šķēli, tai virsū liek šķēlīti mocarellas siera un sarkanā sīpola gabaliņu.
  7.  Gaļu aizrullē ciet un ar šuves vietu uz leju kārto uz pannas. Kad viss sarullēts, atlikušo rīvmaizi viegli pārkaisa pār gaļu, pārslaka ar olīveļļu un liek cepties 20–25 minūtes 200 °C temperatūrā.
1. pagatavošanas solis
VistasRollatini_1

Vistas filejas pārdala uz pusēm, un katru pusi atgriež vaļā kā grāmatu divreiz garāku.

2. pagatavošanas solis
VistasRollatini_2

Proscutto šķiņķa šķēles pārdala uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriež 8 daiviņās. Mocarellu sagriež 8 plānās šķēlītēs.

3. pagatavošanas solis
VistasRollatini_3

Vienā bļodiņā sajauc kopā rīvmaizi ar rīvētu cieto sieru. Pierīvē miziņu no puses citrona.

4. pagatavošanas solis
VistasRollatini_4

Otrā bļodiņā sajauc kopā no viena citrona izspiestu sulu ar 1 ēdamkaroti olīveļļas un svaigi maltiem melnajiem pipariem.

5. pagatavošanas solis
VistasRollatini_6

Ņem pa vienam vistas filejas gabalam, iemērc vispirms citronu sulas maisījumā, pēc tam rīvmaizē.

6. pagatavošanas solis
VistasRollatini_7

Sagatavo cepešpannu. Iesakām to izklāt ar cepamo papīru vai, ja to nedarāt, – viegli iesmērēt ar ~ 1 ēdamkaroti olīveļļas.

Gaļu liek uz dēlīša, tās vienā pusē klāj proscutto šķēli, tai virsū liek šķēlīti mocarellas siera un sarkanā sīpola gabaliņu.

7. pagatavošanas solis
VistasRollatini_8

Gaļu aizrullē ciet un ar šuves vietu uz leju kārto uz pannas. Kad viss sarullēts, atlikušo rīvmaizi viegli pārkaisa pār gaļu, pārslaka ar olīveļļu un liek cepties 20–25 minūtes 200 °C temperatūrā.

Komentāri:

Jūsu komentārs: