Recepte

Vistas filejas ruļļi ar aprikozēm un plūmēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām
viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

  • 3 vistas filejas (~ 750 g)
  • katrai filejai 10–12 aprikozes vai žāvētas plūmes
  • 2 galvas vai ~ 20 daiviņas ķiploka (6–7 daiviņas katrai filejai)
  • sāls un pipari pēc garšas
  • pārtikas diegs

Pagatavošana

  1. Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina lina vai papīra dvielī.
  2. Filejas attīra no plēvēm un cīpslām. No ārpuses veic 2–3 iegriezumus vienā un otrā virzienā.
  3. Katru fileju izklapē četrstūra formā.
  4. Ūdenī samērcē rokas un ap smērē katru četrstūri, lai gaļa neizžūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Aprikozes un žāvētās plūmes noskalo aukstā ūdenī. Katru augli iegriež un atvērtā veidā izkārto filejas vidū garenā strīpā.
  6. Ķiplokus sakapā un bagātīgi pārber pāri žāvēto augļu strīpai.
  7. Filejas garenās malas no katras puses pārloka pāri žāvēto augļu strīpai, lai veidojas rullis.
  8. Katru rulli ar mitrām rokām nogludina un notin ar pārtikas diegu.
  9. Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas ruļļus no visām pusēm brūnus.
  10. Gaļu pārliek dziļā pannā vai katlā. Pārlej ar ūdeni tā, lai būtu nosegtas divas trešdaļas gaļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Vāra uz lēnas uguns 20–30 minūtes.
  11. Kad gaļas ruļļi novārīti, tos uzreiz izņem no buljona, liek uz līdzenas virsmas, piemēram, gaļas dēļa, otru dēlīti vai vāciņu pāri un noslogo ar kādu smagumu, kamēr gaļa atdziest.
  12. Atdzisušajiem gaļas ruļļiem noņem diegus.
  13. Pasniedz galdā, sagrieztus šķēlītēs.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas filejas noskalo aukstā ūdenī un nosusina lina vai papīra dvielī.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas attīra no plēvēm un cīpslām. No ārpuses veic 2–3 iegriezumus vienā un otrā virzienā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru fileju izklapē četrstūra formā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ūdenī samērcē rokas un apsmērē katru četrstūri, lai gaļa neizžūst. Pārkaisa ar sāli un pipariem.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aprikozes un žāvētās plūmes noskalo aukstā ūdenī. Katru augli iegriež un atvērtā veidā izkārto filejas vidū garenā strīpā.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ķiplokus sakapā un bagātīgi pārber pāri žāvēto augļu strīpai.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Filejas garenās malas no katras puses pārloka pāri žāvēto augļu strīpai, lai veidojas rullis.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Katru rulli ar mitrām rokām nogludina un notin ar pārtikas diegu.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un apcep filejas ruļļus no visām pusēm brūnus.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu pārliek dziļā pannā vai katlā. Pārlej ar ūdeni tā, lai būtu nosegtas divas trešdaļas gaļas. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Vāra uz lēnas uguns 20–30 minūtes.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad gaļas ruļļi novārīti, tos uzreiz izņem no buljona, liek uz līdzenas virsmas, piemēram, gaļas dēļa, otru dēlīti vai vāciņu pāri un noslogo ar kādu smagumu, kamēr gaļa atdziest.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Atdzisušajiem gaļas ruļļiem noņem diegus.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz galdā, sagrieztus šķēlītēs.

Komentāri:

Jūsu komentārs: