Recepte

Vistas filejas un biezpiena klaipiņi vītināta šķiņķa „mētelītī”

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 500 g vistas filejas
  • 500 g vājpiena biezpiena
  • 40 g rīvēta cietā siera, piemēram, Parmas
  • 2 olas
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa rīvēta muskatrieksta
  • 12 šķēles vītināta šķiņķa
  • 50 g sviesta
  • 50 ml baltvīna (pēc izvēles)
  • cepamais papīrs

Pagatavošana

  1. Vistas filejas noskalo un nosusina papīra dvielī. Ar asu nazi filejas sagriež ļoti mazos gabaliņos un liek bļodā. Filejas var arī samalt gaļas mašīnā.
  2. Filejas gabaliņiem pievieno biezpienu, rīvētu Parmas vai kādu citu cieto sieru. Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Dzeltenumus pievieno pārējām sastāvdaļām. Pieber pāris šķipsniņas sāls un pierīvē mazliet muskatrieksta. Visu sajauc viendabīgā masā.
  3. Uz cepamā papīra vai galda virsmas 4 šķiņķa šķēles izkārto horizontāli, 2 – vertikāli. Ar mitrām rokām no gaļas-biezpiena masas veido kukulīti. To liek uz šķiņķa šķēlēm. Šķēles rūpīgi aizloka ciet, izveidojot kukulītim „mētelīti”. Tāpat sagatavo arī otru klaipiņu.
  4. Uzkarsē pannā sviestu un uz straujas liesmas apcep gaļas kukulīti no visām pusēm viegli brūnu.
  5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200ºC. Gaļas kukulīti liek karstumizturīgā veidnē un cep cepeškrāsnī 10 min. Tad pielej vīnu vai novārītu aukstu ūdeni. Turpina cepšanu vēl 20 minūtes, līdz kukulītis brūns un kraukšķīgs.
  6. Pasniedz sagrieztu šķēlēs ar zaļajiem lapu salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: