Recepte

Vistas gaļas galerts

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
4 personām

Mājās gatavots galerts ar pašu izvēlētām garšvielām un garšaugiem noteikti neatstās vienaldzīgus Jūsu draugus un radus. Galerta garšu var papildināt ar sinepēm un mārrutkiem.

Sastāvdaļas

  • 1 vista
  • 2 sīpoli
  • 2 burkāni
  • 1 neliels puravs
  • smaržīgie pipari
  • 3 krustnagliņas
  • 2 lauru lapas
  • sāls
  • svaigi pētersīļi

Pagatavošana

1. Vistu noskalo un liek lielā katlā. Pārlej ar aukstu ūdeni. Ja vēlas, vistu iepriekš var sadalīt mazākos gabalos.

2. Burkānus notīra un sagriež ripiņās. Puravu noskalo un sagriež 2-3 daļās. Sīpolus notīra un vienā no tiem iesprauž krustnagliņas. Burkānus un sīpolus liek katlā pie gaļas un vāra uz nelielas liesmas. Pēc ~30 minūtēm no vārīšanās sākuma pievieno pētersīļus, puravus, sāli, piparus un lauru lapas.

3. Kad gaļa ir mīksta, to izņem no katla un atdzesē. Gaļu atdala no kauliem un sagriež nelielos gabaliņos. Galertam paredzētās bļodiņas apakšā liek pāris vārītu burkānu ripiņas, virsū liek gaļas gabaliņus. Pa starpām var ielikt vēl vārītu burkānu vai purava ripiņas.

4. Buljonu, kurā vārījās gaļa, nokāš un pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli vai piparus. Buljonu liek uz uguns un vēlreiz uzvāra. Pārlej pāri gaļai. Buljonam var pievienot uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu (uz 1 glāzi ūdens paredz 4 g želatīna).

5. Galertu liek vēsumā, lai tas sarecētu.

6. Pasniedz ar mārrutkiem, sinepēm vai galda etiķi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: