Recepte

Vistas šašliks

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
6 personām

Vistas gaļas marinādei pati galvenā sastāvdaļa ir ķiploki un sarkanvīna etiķis. Pārējais ir labai garšai pēc katra gaumes un garšas izjūtām.

Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Autors: Dzintars Šteinbergs Ozoliņš

Dekorators mākslinieks, kas ēst gatavošanu vienkārši mīl. Ikviena viņa piedāvātā recepte ir rūpīgi slīpēta, vairākkārt pārbaudīta un uzlabota līdz tādai pilnībai, ka nevar negaršot.

Sastāvdaļas

  • 6 vistas šķiņķīši
  • 6 daiviņas ķiploku
  • 1 sīpols
  • ½ citrona
  • 2,5 tējkarotes vegetas vai sāls
  • 0,5 tējkarotes citronpiparu
  • 100 ml sarkanvīna etiķa

Pagatavošana

  1. Vistas šķiņķīšus atkaulo, ar asu nazi iedurot un izņemot abus kauliņus ar skrimslīti. Ādu atstāj klāt. Sagatavoto gaļu liek bļodā.
  2. Ķiplokus un sīpolu nomizo un smalki sakapā, pievieno gaļai. Tāpat pievieno garšvielas un vīna etiķi.
  3. Citronam nogriež dažas ripiņas, no atlikušā izspiež sulu.
  4. Visu ar rokām kārtīgi samasē kopā. Liek aukstumā iemarinēties. Marinē vismaz 2 stundas, bet vislabāk – diennakti.
  5. Cep uz mērenām oglēm, gaļu liekot tieši uz restēm. Cep vispirms ar ādu uz leju. Kad āda brūna, tad griež uz otru pusi.

 

Dzintara knifiņi

Vistas gaļu grilēšanai es atkauloju, jo pie kaula gaļa ilgāk cepas, tādēļ bieži sanāk, ka vista izcepusies nevienmērīgi. Kaut kur tā jau deg, bet kaut kur, pie kauliņa, vēl ir jēla.

1. pagatavošanas solis
VistasSasliks_1

Vistas šķiņķīšus atkaulo, ar asu nazi iedurot un izņemot abus kauliņus ar skrimslīti. Ādu atstāj klāt. Sagatavoto gaļu liek bļodā.

2. pagatavošanas solis
VistasSasliks_2

Ķiplokus un sīpolu nomizo un smalki sakapā, pievieno gaļai. Tāpat pievieno garšvielas un vīna etiķi.

3. pagatavošanas solis
VistasSasliks_3

Citronam nogriež dažas ripiņas, no atlikušā izspiež sulu.

4. pagatavošanas solis
VistasSasliks_4

Visu ar rokām kārtīgi samasē kopā. Liek aukstumā iemarinēties. Marinē vismaz 2 stundas, bet vislabāk – diennakti.

5. pagatavošanas solis
VistasSasliks_5

Cep uz mērenām oglēm, gaļu liekot tieši uz restēm. Cep vispirms ar ādu uz leju. Kad āda brūna, tad griež uz otru pusi.

Komentāri:

Jūsu komentārs: