Recepte

Vistas un dārzeņu sautējums sinepēs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
8 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 vista, ~ 1,5 kg smaga
  • 2 sīpoli
  • 6 burkāni
  • 6 seleriju kāti
  • 6 kartupeļi
  • 2 lauru lapas
  • 5 smaržīgie pipari
  • 50 g sviesta
  • 100 g bekona
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes sinepju (angļu vai sinepes ar medu)
  • 3 ēdamkarotes saldā krējuma
  • svaigi zaļumi

Pagatavošana

  1. Vistu nomazgā, liek lielā katlā un pārlej ar ūdeni. Pievieno veselu nomizotu sīpolu, 1 burkānu un 2 seleriju kātus. Visu vāra ~ 40 minūtes, līdz vista ir mīksta un gaļa viegli atdalās no kauliem. Vistu izņem no buljona un atdzesē.
  2. Pa to laiku nomazgā, nomizo un sagriež atlikušos dārzeņus – kartupeļus, burkānus un seleriju kātus.
  3. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Pannā uzkarsē sviestu un sīpolu apcep. Pievieno burkānus un seleriju kātus, apcep. Tad apcep mazos gabaliņos sagrieztu bekonu.
  4. Visu pārliek katlā vai pannā ar augstām malām, kur tiks gatavots sautējums. Pielej 2 kausiņus vistas buljona, pievieno piparu graudus, sāli pēc garšas un katlam vai pannai uzliek vāku. Sautē apmēram 15 minūtes.
  5. Pievieno kartupeļus, apceptos bekona gabaliņus un lauru lapas. Turpina sautēt uz lēnas uguns. Ja nepieciešams, pievieno vistas buljonu.
  6. Vistas gaļu atdala no kauliem un ādas. Gaļu sadala palielos gabaliņos un pievieno dārzeņu sautējumam.
  7. Mazā trauciņā ielej saldo krējumu, iemaisa sinepes un miltus. Maisījumu ielej sautējumā. Samaisa. Ļauj, lai sautējums „uzsit burbuli” un izslēdz uguni. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli un maltus melnos piparus. Pasniedzot pārkaisa sasmalcinātus zaļumus.

 

Variācijas par tēmu:

Vistas gaļa ir maiga, tāpēc tai droši var pievienot garšvielas – timiānu, ķimenes, čili, dažādus piparus un sinepes. Ingvers un nedaudz gaišās sojas mērces piešķirs sautējumam austrumniecisku garšu.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistu nomazgā, liek lielā katlā un pārlej ar ūdeni. Pievieno veselu nomizotu sīpolu, 1 burkānu un 2 seleriju kātus. Visu vāra ~ 40 minūtes, līdz vista ir mīksta un gaļa viegli atdalās no kauliem. Vistu izņem no buljona un atdzesē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pa to laiku nomazgā, nomizo un sagriež atlikušos dārzeņus – kartupeļus, burkānus un seleriju kātus.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Pannā uzkarsē sviestu un sīpolu apcep. Pievieno burkānus un seleriju kātus, apcep. Tad apcep mazos gabaliņos sagrieztu bekonu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu pārliek katlā vai pannā ar augstām malām, kur tiks gatavots sautējums. Pielej 2 kausiņus vistas buljona, pievieno piparu graudus, sāli pēc garšas un katlam vai pannai uzliek vāku. Sautē apmēram 15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno kartupeļus, apceptos bekona gabaliņus un lauru lapas. Turpina sautēt uz lēnas uguns. Ja nepieciešams, pievieno vistas buljonu.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vistas gaļu atdala no kauliem un ādas. Gaļu sadala palielos gabaliņos un pievieno dārzeņu sautējumam.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mazā trauciņā ielej saldo krējumu, iemaisa sinepes un miltus. Maisījumu ielej sautējumā. Samaisa. Ļauj, lai sautējums „uzsit burbuli” un izslēdz uguni. Pagaršo. Nepieciešamības gadījumā pievieno sāli un maltus melnos piparus. Pasniedzot pārkaisa sasmalcinātus zaļumus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: