Recepte

Vistu akniņas ābolu, sīpolu un vīna ielenkumā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Ja jūs nejauši ir pārsteiguši izsalkuši viesi, tad, lai nebūtu pārāk ilgs laiks jāpavada pie plīts, pagatavojiet viņiem vistu akniņas. Tās nemaksās dārgi, vistu akniņas ir pieejamas gandrīz visos veikalos un to pagatavošana neprasa vairāk kā 30 minūtes.

Šoreiz tās gatavosim kopā ar rudenīgiem antonovkas āboliem, skābenu baltvīnu un aromātisku medu, un jūsu draugi patiesi jutīsies kā labā restorānā.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 500 g vistu aknu
  • 2–4 svaigi timiāna zariņi
  • 1 liels sīpols
  • 2–3 skābeni āboli
  • 100 ml sausa baltvīna
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls, malti melnie pipari
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Aknas noskalo un nogriež liekās plēves un taukus. Ja aknas ir palielas, tās pārgriež uz pusēm.
  2. Sīpolu notīra un sagriež šķēlītēs vai gredzenos.
  3. Ābolus notīra, nomizo un sagriež šķēlītēs.
  4. Uzkarsētā pannā liek noskalotus timiāna zariņus un sīpolus un apcep 2–3 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.
  5. Pievieno ābolus, medu un maigi sutina, līdz āboli kļūst mīksti.
  6. Aknām uzkaisa šķipsniņu sāls, piparus un tās apcep uz atsevišķas pannas.
  7. Kad aknas ir apceptas no visām pusēm brūnas, tās pievieno sīpoliem un āboliem.
  8. Pannā ielej vīnu un uz nelielas uguns visu sautē 4–5 minūtes, līdz vīns ir iztvaikojis.
  9. Ēdienu pasniedz karstu. Aknas labi gar šos kopā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aknas noskalo un nogriež liekās plēves un taukus. Ja aknas ir palielas, tās pārgriež uz pusēm.

2. pagatavošanas solis
Vistu_aknas-2

Sīpolu notīra un sagriež šķēlītēs vai gredzenos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ābolus notīra, nomizo un sagriež šķēlītēs.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsētā pannā liek noskalotus timiāna zariņus un sīpolus un apcep 2–3 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno ābolus, medu un maigi sutina, līdz āboli kļūst mīksti.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aknām uzkaisa šķipsniņu sāls, piparus un tās apcep uz atsevišķas pannas.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad aknas ir apceptas no visām pusēm brūnas, tās pievieno sīpoliem un āboliem.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā ielej vīnu un uz nelielas uguns visu sautē 4–5 minūtes, līdz vīns ir iztvaikojis.

9. pagatavošanas solis
Žurnāls “Pie Galda”, oktobris 2011

Ēdienu pasniedz karstu. Aknas labi garšos kopā ar vārītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.

Komentāri:

Jūsu komentārs: