Recepte

Vistu akniņu pastēte ar āboliem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Aknu pastēte ir klasika. Piedāvājam pagatavot vistu akniņu pastēti ar āboliem un cieti vārītām olām.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 300 g vistu akniņu
  • 2 lieli āboli
  • 1 sīpols
  • 1 rozmarīna zariņš
  • 1 lauru lapa
  • šķipsniņa maltu melno piparu, sāls
  • 2 cieti vārītas olas
  • 75 g sviesta

Pagatavošana

  1. Akniņas noskalo, nogriež liekās cīpslas un liek bļodā. Ābolus nomazgā, nomizo, izņem serdes un sagriež šķēlēs. Sīpolu notīra un smalki sakapā. Olas noloba un pārgriež uz pusēm.
  2. Pannā sakarsē sviestu un apcep akniņas. Pievieno ābolus, sāli, piparus, rozmarīnu, sīpolus, lauru lapu un pārlej ar verdošu ūdeni. Uzliek vāku un sutina uz lēnas uguns ~ 20 minūtes.
  3. Tad aknas noņem no plīts. Nolej lieko šķidrumu atsevišķā traukā, izņem lauru lapu un rozmarīna zariņu.
  4. Akniņām pievieno olas un ābolus. Visu sablenderē, lēnām pievienojot nolieto buljonu. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli, piparus. Iegūtajai masai ir jābūt vijīgai.
  5. Gatavu pastēti liek trauciņos un atdzesē.

Komentāri:

Jūsu komentārs: