Recepte

Vistu akniņu un bekona rullīši ar rudenīgiem seleriju salātiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 300g broileru aknas
  • 2-3 sīpoli
  • 120g cūkgaļas bekons
  • neliela selerijas sakne
  • 500g skābais krējums
  • 1 burkāns
  • 5 āboli

No virtuves krājumiem:

  • eļļa cepšanai
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. 300 g vistu akniņu noskalo, nosusina, uzkaisa šķipsniņu sāls un piparus. Samaisa. Katru akniņu aptin ar plānu bekona strēmelīti un sarullē kā rullīti.
  2. 2–3 sīpolus notīra un sagriež nelielos gabaliņos, 3 ābolus nomizo un sagriež šķēlītes.
  3. Uzkarsē pannā eļļu un liek cepties sīpolus un ābolu šķēlītes.
  4. Kad sīpoli un āboli ir sacepušies, uzkaisa šķipsniņu sāls un piparus, samaisa, pievieno vistu un bekona rullīšus un apcep tos viegli brūnus.
  5. Pannai uzliek vāku un pasutina 20 minūtes uz nelielas liesmas.
  6. Pagatavo salātus: selerijas sakni, 1 burkānu, 1 nelielu sīpolu un 2 ābolus notīra un sarīvē uz rupjās rīves.
  7. Salātus ieliek bļodā, pievieno šķipsniņu sāls, 4–5 ēdamkarotes skābā krējuma un samaisa.
  8. Porciju šķīvjos liek vistu un bekona rullīšus un pievieno salātus.

Komentāri:

Jūsu komentārs: