Recepte

Vistu aknu pastēte 
ar šampanieti un medu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām

Šī ir lieliska recepte gan svētku laikam, gan gariem brīvdienu rītiem, kad gribas iepriecināt savus mīļos ar garšīgu, mājās ga- tavotu pastēti uz siltas maizītes. Svētku garšas notis pastētē spēlē šampanietis un medus, apvienojot mazliet skābo un saldo, kas lieliski papildina vistu akniņu maigo garšu.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 700g vistu aknu
  • 3 lieli burkāni
  • 300 g sviesta
  • 150 g šampinjonu
  • 50 g valriekstu
  • 100 g šampanieša vai sausa baltvīna
  • 1 apelsīns
  • 1 ēdamkarote medus
  • sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 daiviņas ķiploku
  • 1 timiāna zariņš

 

Pagatavošana

Pagatavošana:

1. Uz karstas pannas izkausē ~ 50 g sviesta un apcep ripiņās sagrieztus burkānus un ķiploka daiviņas, cep ~ 10 minūtes, kamēr burkāni zeltaini.

2. Burkāniem pievieno iepriekš noskalotas un nelielos gabaliņos sagrieztas vistu aknas un timiāna zariņu.

3. Pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē. Ja pannas saturs liekas par sausu, nepieciešamības gadījumā var pievienot sulu no 1⁄2 apelsīna vai nedaudz ūdens. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.

4. Gatavo sviesta glazūru. Pannā izkausē 100 g sviestu, pielej šampanieti, ļauj iztvaikot alkoholam un pievieno sulu no 1⁄2 apelsīna un medu. Ļauj visām garšām sajaukties.

5. Sablenderē valriekstus.

6. Atdzesētās apceptās sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, pakāpeniski pievienojot atlikušos 
150 g sviesta.

7. Sablendēto pastētes masu pilda trauciņos, pārber ar sablendētajiem valriekstiem un pārlej ar izkausētā sviesta un šampanieša masu. Atdzesē un ļauj sastingt.

8. Pasniedz uz svaigi grauzdētas maizītes ar brūkleņu ievārījumu.

 

1. pagatavošanas solis
Pastete_1

1. Uz karstas pannas izkausē ~ 50 g sviesta un apcep ripiņās sagrieztus burkānus un ķiploka daiviņas, cep ~ 10 minūtes, kamēr burkāni zeltaini.

 

 

 

 

2. pagatavošanas solis
Pastete_2

2. Burkāniem pievieno iepriekš noskalotas un nelielos gabaliņos sagrieztas vistu aknas un timiāna zariņu.

3. pagatavošanas solis
Pastete_3

3. Pievieno šķēlītēs sagrieztus šampinjonus un sautē. Ja pannas saturs liekas par sausu, nepieciešamības gadījumā var pievienot sulu no 1⁄2 apelsīna vai nedaudz ūdens. Pievieno sāli un piparus pēc garšas. Atdzesē.

4. pagatavošanas solis
Pastete_4

4. Gatavo sviesta glazūru. Pannā izkausē 100 g sviestu, pielej šampanieti, ļauj iztvaikot alkoholam un pievieno sulu no 1⁄2 apelsīna un medu. Ļauj visām garšām sajaukties.

5. pagatavošanas solis
Pastete_5

5. Sablenderē valriekstus.

 

 

 

6. pagatavošanas solis
Pastete_6

6. Atdzesētās apceptās sastāvdaļas sablendē viendabīgā masā, pakāpeniski pievienojot atlikušos 
150 g sviesta.

7. pagatavošanas solis
Pastete_7

7. Sablendēto pastētes masu pilda trauciņos, pārber ar sablendētajiem valriekstiem un pārlej ar izkausētā sviesta un šampanieša masu. Atdzesē un ļauj sastingt.

8. pagatavošanas solis
Pastete_final

8. Pasniedz uz svaigi grauzdētas maizītes ar brūkleņu ievārījumu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: