Recepte

Vistu šķiņķīši indiešu gaumē Tandoori

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
2 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 4 vistu šķiņķīši (~700 g)
  • 100 ml Alpenrose dabīgā jogurta
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 1 citrons
  • 2 ēdamkarotes Sarkanās karija pastas
  • 1 tējkarote koriandra
  • sāls, malti melnie pipari
  • 135 g gargraudu rīsu

Pagatavošana

1. Ķiploka daiviņas notīra un izspiež caur ķiploku spiedi. Koriandru saberž piestā vai izmanto jau samaltu. Citronu noskalo, nosusina un pārgriež uz pusēm. No vienas puses izspiež sulu. Bļodā sajauc ķiplokus, citrona sulu, koriandru, karija pastu, šķipsniņu sāls un piparus, pievieno jogurtu. Samaisa viendabīgā mērcē. Ja ēdienu vēlas pikanti asu, pievieno visu karija pastu.

2. Vistas šķiņķīšus noskalo, nosusina sausus. Gaļā iegriež 3 gareniskus griezumus un liek jogurta/karija mērcē ~1h marinēties. Vistas gaļu marinādē var sagatavot laikus un marinēt 8-10 stundas.

3. Uzkarsē cepeškrāsni uz 200 ° C. Vistas gabaliņus liek karstumizturīgā veidnē un liek cepties. Cep ~35 minūtes. Cepšanas laikā gaļu var apriezt uz otru pusi, lai tā izceptos vienmērīgāk.

4. Rīsus novāra atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma.

5. Vistas gaļu pasniedz karstu, kopā ar rīsiem vai pēc izvēles ar svaigajiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: