Recepte

Skābenēs marinēta cūkgaļa ar zaļiem dārzeņu salātiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
ilgāk par 2 h
6 personām

Šādi sagatavota cūkgaļa ir ļoti aromātiska un sulīga, pie tam savdabīgā zaļā krāsā.

viesis

Autors: viesis

Sastāvdaļas

Gaļai:

  • 1 kg cūkgaļas mīkstuma vai karbonādes gabala
  • 4 lieli sīpoli
  • 300 g skābeņu
  • 4 ēdamkarotes sojas mērces
  • sāls, malti melnie pipari

Salātiem:

  • 1 neliels Ķīnas kāposts
  • 2 mazi vai 1 liels gurķis
  • 1 liels tomāts
  • 1 paprika
  • 2-3 selerijas kāti
  • dažādu sēkliņu maisījums (saulespuķu, sezama, ķirbju u.c.)
  • sāls, citronpipari
  • 1 citrons
  • 3 ēdamkarotes vīnogu kauliņu eļļas

Pagatavošana

Gaļa:

  1. Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež ~ 1 cm biezās šķēlēs.
  2. Sīpolus notīra un sagriež gredzenos.
  3. Gaļu un sīpolus kārto pamīšus bļodā un pārlej ar sojas mērci. Pieber sāli, piparus un samaisa. Gaļu nemīca, bet vienmērīgi sacilā.
  4. Skābenes noskalo, nosusina un sagriež.
  5. Liek lielā traukā, pielej ~100 ml auksta ūdens un sablenderē. Ja blenderis vai virtuves kombains ar grūtībām maļ skābenes, pielej vēl nedaudz ūdens.
  6. Iegūto skābeņu masu pielej gaļai un rūpīgi samaisa.
  7. Bļodu pārsedz, liek vēsumā uz 5-6 h.
  8. Gaļu grilē ~10-15 minūtes.

Salāti:

  1. Ķīnas kāpostu smalki sagriež.
  2. Gurķi pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.
  3. Tomātus, papriku un seleriju kātus sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno salātiem.
  4. Sēklu maisījumu uz pannas apgrauzdē un pārkaisa dārzeņiem.
  5. Salātus pārlej ar citrona sulu un eļļu.
  6. Pārkaisa ar sāli un citronpipariem.
  7. Viegli sacilā visu kopā.
  8. Pasniedz ar svaigi grilēto gaļu.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļa:

Gaļu nomazgā, nosusina un sagriež ~ 1 cm biezās šķēlēs.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus notīra un sagriež gredzenos.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu un sīpolus kārto pamīšus bļodā un pārlej ar sojas mērci. Pieber sāli, piparus un samaisa. Gaļu nemīca, bet vienmērīgi sacilā.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skābenes noskalo, nosusina un sagriež.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek lielā traukā, pielej ~100 ml auksta ūdens un sablenderē. Ja blenderis vai virtuves kombains ar grūtībām maļ skābenes, pielej vēl nedaudz ūdens.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iegūto skābeņu masu pielej gaļai un rūpīgi samaisa.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bļodu pārsedz, liek vēsumā uz 56h.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu grilē ~10-15 minūtes.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salāti:

Ķīnas kāpostu smalki sagriež.

10. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi pārgriež gareniski uz pusēm un sagriež plānās šķēlītēs.

11. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tomātus, papriku un seleriju kātus sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno salātiem.

12. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sēklu maisījumu uz pannas apgrauzdē un pārkaisa dārzeņiem.

13. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus pārlej ar citrona sulu un eļļu.

14. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa ar sāli un citronpipariem.

15. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viegli sacilā visu kopā.

16. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz ar svaigi grilēto gaļu.

Komentāri:

  • John says:

    Enjoyed examining this, very good stuff, thankyou. Talk sense to a fool and he calls you foolish. by Euripides.

Jūsu komentārs: