Recepte

Zaļie salāti ar tunci, gurķiem, rukolu un piparmētrām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šajā receptē zaļajiem salātiem piedāvājam pievienot tunci, rīsus un olas sātīgumam, gurķus, zaļumus un piparmētras – aromātam un garšai. Ļoti viegli, maigi un ātri pagatavojami, tie ļaujas dažādām variācijām. Var pievienot arī citus pavasara dārzeņus, eksperimentēt ar mērcēm, bet obligātā sastāvdaļa ir piparmētras, bez kurām šie salāti zaudētu īpašo garšas buķeti.

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • 1 kārbiņa konservētu tunča gabaliņu savā sulā (185 g)
  • 1 podiņš salātlapu (~ 120 –150 g)
  • sauja rukolas salātu
  • 1 svaigs lauka gurķis vai ½ garā gurķa
  • sauja svaigu piparmētru lapiņu
  • 50 g gargraudu rīsu
  • 100–150 g Provansas majonēzes
  • zaļumi pēc izvēles – dilles, lociņi, pētersīļi
  • 1–2 vārītas olas
  • citronu/laimu sula un šķēlītes pēc izvēles
  • sāls

Pagatavošana

  1. Sālsūdenī novāra rīsus attiecībā 1 daļa rīsu pret 2 daļām ūdens. Atdzesē. Olas noloba un sagriež daiviņās. Tunci notecina sietiņā un ar dakšiņu sadala mazākos gabaliņos. Noskalo un nosusina salātus, zaļumus un gurķi.
  2. Gurķi nomizo, sagriež gabaliņos un liek bļodā.
  3. Salātlapas un rukolas salātus saplucina gabaliņos un pievieno gurķiem.
  4. Pievieno tunča gabaliņus, rīsus, sakapātus zaļumus un piparmētras.
  5. Visu sajauc.
  6. Pasniedz porciju trauciņos vai uz šķīvjiem, pievienojot nedaudz sāls, citronu sulas un/vai majonēzes. Rotā ar olu daiviņām, piparmētru lapiņām, citrona vai laima šķēlītēm pēc izvēles.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sālsūdenī novāra rīsus attiecībā 1 daļa rīsu pret 2 daļām ūdens. Atdzesē. Olas noloba un sagriež daiviņās. Tunci notecina sietiņā un ar dakšiņu sadala mazākos gabaliņos. Noskalo un nosusina salātus, zaļumus un gurķi.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gurķi nomizo, sagriež gabaliņos un liek bļodā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātlapas un rukolas salātus saplucina gabaliņos un pievieno gurķiem.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno tunča gabaliņus, rīsus, sakapātus zaļumus un piparmētras.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Visu sajauc.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz porciju trauciņos vai uz šķīvjiem, pievienojot nedaudz sāls, citronu sulas un/vai majonēzes. Rotā ar olu daiviņām, piparmētru lapiņām, citrona vai laima šķēlītēm pēc izvēles.

Komentāri:

Jūsu komentārs: