Recepte

Zaļo lapu salāti ar bumbieriem, Rokforas sieru un karamelizētiem valriekstiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
4 personām

Gadās lēni un nesteidzīgi rīti, kad gribas izbaudīt īpašākas brokastis. Šie salāti ir šāda rīta cienīgi – uztura ziņā viegli, garšā – karaliski bagātīgi un visbeidzot – vienkārši un ātri pagatavojami.

Siera pikantums un bumbieru maigums viens otru papildina, bet medū glazētie rieksti ir kā punktiņš uz “i”.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 3 bumbieri
  • 10 valriekstu kodolu pusītes
  • 2 ēdamkarotes medus
  • 120 g lapu salātu maisījuma
  • 150 g Rokforas siera

Mērcei:

  • 4 ēdamkarotes olīveļļas
  • ½ citrona sula
  • 2 ēdamkarotes balzamiko etiķa
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Pannā uzkarsē medu un ~ 5-7 minūtes apcep riekstus.
  2. Kad rieksti ir ieskauti medus glazūrā, tos pārliek lielākā šķīvī atsevišķi vienu no otra, lai tie nesalīp.
  3. Salātus noskalo un nosusina. Ja nepieciešams, salātlapas saplu­cina sīkākos gabalos.
  4. Bumbierus noskalo. Ja miza ir bieza, nomizo. Sagriež plānās šķēlēs, pārslaka ar citrona sulu.
  5. Sieru sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Lapu salātus kārto uz šķīvja, virsū liekot bumbiera šķēlītes un Rokforas sieru.
  7. Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā mērcē un pārlej pāri salātiem.
  8. Pārkaisa riekstus un pasniedz nekavējoties!

 

Variācijas par tēmu:

Šie salāti labi garšos arī pārlieti ar zaļumu pesto vai vieglu jogurta-fetas siera mērci.

Dažādībai bagātiniet salātus ar gabaliņos sagrieztām plūmēm!

 

Der zināt:

Pelējuma siera gatavošanā izmantotās pelējuma kultūras piešķir sieriem pikantu smaržu un garšu. Viens no zināmākajiem pelējuma sieriem ir Rokforas siers. Vēsturiski Rokforas sieru Francijā gatavoja no aitas piena, taču citur pasaulē un arī Latvijā to izgatavo no govs piena. Siers nogatavojas pateicoties pareizām ūdens un gaisa attiecībām, kas nonāk pagrabā. Visu cauru gadu mitrums pagrabā nav mazāk par 90-95%, bet temperatūra telpu iekšienē ir no 7 līdz 16 °C.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē medu un ~ 5-7 minūtes apcep riekstus.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad rieksti ir ieskauti medus glazūrā, tos pārliek lielākā šķīvī atsevišķi vienu no otra, lai tie nesalīp.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Salātus noskalo un nosusina. Ja nepieciešams, salātlapas saplu­cina sīkākos gabalos.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bumbierus noskalo. Ja miza ir bieza, nomizo. Sagriež plānās šķēlēs, pārslaka ar citrona sulu.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sieru sagriež nelielos gabaliņos.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lapu salātus kārto uz šķīvja, virsū liekot bumbiera šķēlītes un Rokforas sieru.

Pagatavo mērci: visas sastāvdaļas sakuļ viendabīgā mērcē un pārlej pāri salātiem.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārkaisa riekstus un pasniedz nekavējoties!

Komentāri:

Jūsu komentārs: