Recepte

Zaļo lapu salāti ar zemesriekstos panētu ķimeņu sieru un mango

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 30 min
6 personām
Signe Šlosberga

Autors: Signe Šlosberga

Kā pati Signe  saka, viņa no savas vecmāmiņas mantojusi viesmīlības garu. Ar prieku viņa pulcē pie galda ģimeni, radus, draugus, kaimiņus, pat jaunāka dēla futbolkomandu, bet biežāk cilvēkus, kurus vēlas palutināt.

Sastāvdaļas

  • 2 iepakojumi salātlapu (~ 250 g, vienalga – kādu)
  • 1 nogatavināts mango
  • 1 ritulis (~ 300 g) Rankas ķimeņu siera
  • 1 ola
  • 1 glāze zemesriekstu
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls un malti melnie pipari
  • bērzu sulas sīrups (var aizvietot ar balzametiķa mērci)

Pagatavošana

  1. Zemesriekstus uz sausas pannas apgrauzdē un nobrucina miziņas.
  2. Riekstus atdzesē un sadrupina mazos gabaliņos.
  3. Olu sakuļ, pievienojot šķipsniņu sāls.
  4. Sieru sagriež stienīšos, apviļā olā, apvārta zemesriekstos un uz sakarsētas pannas olīveļļā apcep no visām pusēm brūnu.
  5. Mango nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  6. Salātlapas nomazgā, nosusina un sajauc kopā ar mango gabaliņiem.
  7. Pagatavo mērci: olīveļļu sakuļ kopā ar bērzu sulas sīrupu, pēc garšas pievieno sāli un maltus melnos piparus.
  8. Salātlapas kārto porciju šķīvjos, virsū liek siera stienīšus, un visu pārslaka ar mērci.

Komentāri:

Jūsu komentārs: