Recepte

Zaļo lociņu un fenheļa biezzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
2 personām
Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • kārtīga bunte lociņu, vēlams – ar sīpola daļu
  • 1 puravs
  • ½ fenheļa
  • 1 sīpols
  • 1 glāze baltvīna
  • 2 glāzes ūdens
  • 200 ml saldā krējuma
  • sāls un malti baltie pipari
  • ½ glāzes paniņu
  • 50 g svaigā siera

Pagatavošana

  1. Fenheli sagriež plānās šķēlītes un rupji sakapā.
  2. Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Sīpollokiem nogriež baltās daļas un rupji sagriež. Puravam nogriež balto daļu, un sagriež ripiņās.
  3. Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu, un uz mērenas liesmas viegli apcep sīpolus, fenheļus un puravus, kā arī sīpolloku baltās daļas.
  4. Kad garšsaknes gandrīz gatavas un zeltaini caurspīdīgas (pēc ~ 15 minūtēm), pievieno vīnu, un uz lēnas uguns vāra, kamēr gandrīz viss vīns iztvaikojis un palikušas tikai ~ 2–3 ēdamkarotes.
  5. Tad katla saturam pievieno ūdeni un saldo krējumu un vāra vēl aptuveni 15 minūtes.
  6. Visbeidzot pievieno sagrieztos sīpollokus (zaļos kātus) un vāra vēl 2 minūtes. Izslēdz liesmu, un visu sablendē viendabīgā biezzupā. Pēc garšas pievieno sāli un maltus baltos piparus.
  7. Bļodiņā sakuļ paniņas ar svaigo sieru. Pēc garšas pievieno sāli.
  8. Kad zupu servē šķīvjos, tad klāt pievieno 2–3 ēdamkarotes burvīgās paniņu mērces.
1. pagatavošanas solis
zalumu zupa_1

Fenheli sagriež plānās šķēlītes un rupji sakapā.

2. pagatavošanas solis
zalumu zupa_2

Sīpolu nomizo un smalki sakapā. Sīpollokiem nogriež baltās daļas un rupji sagriež. Puravam nogriež balto daļu, un sagriež ripiņās.

3. pagatavošanas solis
zalumu zupa_3

Pannā izkausē sviestu, pievieno olīveļļu, un uz mērenas liesmas viegli apcep sīpolus, fenheļus un puravus, kā arī sīpolloku baltās daļas.

4. pagatavošanas solis
zalumu zupa_4

Kad garšsaknes gandrīz gatavas un zeltaini caurspīdīgas (pēc ~ 15 minūtēm), pievieno vīnu, un uz lēnas uguns vāra, kamēr gandrīz viss vīns iztvaikojis un palikušas tikai ~ 2–3 ēdamkarotes.

5. pagatavošanas solis
zalumu zupa_5

Tad katla saturam pievieno ūdeni un saldo krējumu un vāra vēl aptuveni 15 minūtes.

Visbeidzot pievieno sagrieztos sīpollokus (zaļos kātus) un vāra vēl 2 minūtes. Izslēdz liesmu, un visu sablendē viendabīgā biezzupā. Pēc garšas pievieno sāli un maltus baltos piparus.

Bļodiņā sakuļ paniņas ar svaigo sieru. Pēc garšas pievieno sāli.

Kad zupu servē šķīvjos, tad klāt pievieno 2–3 ēdamkarotes burvīgās paniņu mērces.

Komentāri:

Jūsu komentārs: