Recepte

Zaļo zirnīšu biezenis ar foreli un jaunajiem kartupeļiem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
4 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

400 g zaļo zirnīšu

1 sīpols, smalki sakapāts

3 daiviņas ķiploku

1 ēdamkarote sviesta

3 svaigi rozmarīna zariņi

6 svaigi timiāna zariņi

125 ml saldā krējuma

½ tējkarotes dzeramās sodas

4 gabaliņi foreles filejas ar ādu

1 ēdamkarote olīveļļas

400 g jauno kartupeļu

 

Pagatavošana

  1. Mazā katliņā uz vidējas uguns liek sviestu un karsē, līdz sviests izkūst. Tad katliņā liek sakapāto sīpolu, ar ķiploku spiedi iespiež ķiplokus. Rozmarīnu un timiānu sakārto mazā pušķītī un apsien ar pārtikas diegu, izveidojot mazu buntīti. Šo buntīti pievieno sīpoliem, cep visu, līdz sīpoli viegli caurspīdīgi.
  2. Pievieno zirņus un dzeramo sodu, jo tā ļauj zaļajiem dārzeņiem gatavošanas procesā saglabāt košo krāsu. Visu samaisa un 3 minūtes karsē, tad pievieno saldo krējumu un ļauj tam karsēties tik ilgi, līdz krējums uzburbuļo, tad ņem nost no uguns.
  3. Izņem garšaugu buntīti un ar blenderi samaļ līdz viendabīgai konsistencei. Ja biezenis šķiet par biezu, pievieno vēl saldo krējumu vai ūdeni un samaisa.
  4. Kartupeļus novāra sālsūdenī.
  5. Pannu uzkarsē uz vidējas uguns, uzlej ēdamkaroti olīveļļas. Zivi nosusina īsi pirms likšanas uz pannas, iesāla un liek cepties uz karstas pannas ar ādu uz leju. Cep ~ 5 minūtes, līdz zivs viscaur izcepusies.
  6. Foreli servē uz šķīvja kopā ar zirnīšu biezeni un jaunajiem kartupeļiem.
  • Labi sader ar vīnu KWW Classic Collection Chenin Blanc

Komentāri:

Jūsu komentārs: