Recepte

Zaļo zirnīšu un ābolu biezzupa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šī zupa ir kā pavasarīgs sapnis ziemas spelgonī. Dzidri zaļa, smaržo pēc vasaras, un ķermenim neļaus uzkrāt nevienu lieku gramu tauku.

Juste Ševaraikiene

Autors: Juste Ševaraikiene

Pēc tautības ir lietuviete. Viņai patīk eksperimentēt ar neierasto un izmēģināt arī sarežģītākas lietas.

Sastāvdaļas

  • 1 paciņa (~ 400 g) saldētu zirnīšu
  • 2 vidēji āboli
  • 1 sīpols
  • 1–2 ķiploka daiviņas
  • 0,5 l dārzeņu buljona
  • sāls un pipari pēc garšas
  • nedaudz eļļas vai sviesta cepšanai

Pasniegšanai

  • ~ 50 g Parmas siera
  • skābais vai saldais krējums

Pagatavošana

  1. Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.
  2. Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi zeltaini, pievieno ābolus, un visu vēl pacep ~ 10 minūtes.
  4. Katliņā lej dārzeņu buljonu, pašu pagatavotu vai no kubiņa. Pievieno neatsaldētus zaļos zirnīšus, saceptos sīpolus, ķiplokus un ābolus, un ļauj pavārīties 5 minūtes, kamēr zirnīši mīksti.
  5. Zupu sablendē viendabīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.
  6. Zupu var pasniegt ar nedaudz saldā vai skābā krējuma, pārkaisītu ar ēdamkaroti rīvēta cietā siera. Rotājumam var izmantot nedaudz smalki sagriezta ābolīša. Jau tā svaigo zupu tas atsvaidzinās vēl vairāk.
1. pagatavošanas solis
Zirnu_zupa-1

Sīpolu un ķiploka daiviņas notīra un smalki sakapā.

 

2. pagatavošanas solis
Zirnu_zupa-3

Ābolus nomizo un sagriež nelielos gabaliņos.

3. pagatavošanas solis
Zirnu_zupa-3a

Pannā uzkarsē eļļu vai sviestu un apcep sīpolus un ķiplokus. Kad tie kļuvuši caurspīdīgi zeltaini, pievieno ābolus, un visu vēl pacep ~ 10 minūtes.

4. pagatavošanas solis
Zirnu_zupa-4

Katliņā lej dārzeņu buljonu, pašu pagatavotu vai no kubiņa. Pievieno neatsaldētus zaļos zirnīšus, saceptos sīpolus, ķiplokus un ābolus, un ļauj pavārīties 5 minūtes, kamēr zirnīši mīksti.

5. pagatavošanas solis
Zirnu_zupa-5

Zupu sablendē viendabīgā masā, pēc garšas pievieno sāli un piparus.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zupu var pasniegt ar nedaudz saldā vai skābā krējuma, pārkaisītu ar ēdamkaroti rīvēta cietā siera. Rotājumam var izmantot nedaudz smalki sagriezta ābolīša. Jau tā svaigo zupu tas atsvaidzinās vēl vairāk.

Komentāri:

Jūsu komentārs: