Recepte

Zemeņu laša tartars

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 200g laša filejas bez asakām
  • 1 neliels gurķis
  • 1 liels avokado
  • 150g zemenes
  • 1 laims
  • buntīte dilles
  • buntīte svaigas piparmētras
  • ķiploku sāls
  • citronpipari
  • maizīte (sagrilēšanai)

Pagatavošana

  1. Lasim noņem ādu, iztīra no asakām. Visu smalki sakapā pavisam nelielos kubiņos un liek bļodā
  2. Avokado sasmalcina un cik iespējams sasmalcina līdzīga lieluma gabaliņos, tas noderēs, lai veidotu ķepīgu masu un saturētu kopā lasi
  3. Zemenes attīra un sakapā tāpat kā lasi. Arī gurķi sagriež tādā pašā veidā, neizmantojot mīkstuma daļu
  4. Visu sajauc viendabīgā masā, pievieno piparus, ķiploku sāli un laima sulu. Pēc garšas pievieno dilles vai piparmētras
  5. Pasniedz nekavējoties ar grilētu maizīti

Komentāri:

Jūsu komentārs: