Recepte

Zemeņu sorberts

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
3 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

  • 400g saldētu zemeņu
  • 100g brūnais cukurs
  • 1 ēd.k. piparmētru tējas (Annas gadījumā kopā ar sausām avenēm)
  • 200 g kokosriekstu piena
  • 1 citrons
  • 1 laims
  • 1 tēj.k. balzamiko krēma vai etiķa

Pagatavošana

  1. Katliņā ieber brūno cukuru un piparmētru tēju un uzkarsē, līdz cukurs sācis burbuļot. Tad cukuru samaisa un katliņu noņem no plīts.
  2. Pa to laiku, blenderī liek saldētās ogas un sablendē līdz smalki sakapātu ogu konsistencei.
  3. Tad zemenēm pievieno 200 g kokosriekstu pienu (var aizstāt arī ar jogurtu). Pierīvē miziņu no 1 citrona un 1 laima, kā arī pievieno aptuveni 1 tējkaroti balzamiko krēma vai etiķa.
  4. Kā beidzamo zemenēm pievieno sakarsēto cukuru. Masu sablendē viendabīgā konsistencē.
  5. Sorbertu ēd nekavējoties vai liek saldētavā, lai baudītu vēlāk.

Komentāri:

Jūsu komentārs: