Recepte

Zemeņu un vaniļas kūka

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Biskvītam

  • 6 olas
  • 160 g cukura
  • 2 ēdamkarotes karsta ūdens
  • 160 g miltu

Krēmam

  • 500 g krēmsiera
  • 500 ml saldā krējuma
  • 100 g pūdercukura
  • 1 vaniļas pāksts
  • 500 g svaigu zemeņu

 

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 ºC temperatūrai. Bļodā liek olas un puto, pamazām pievienojot cukuru. Miksē, līdz masa kļuvusi krēmīga un pufīga. Pievieno ūdeni un viegli iecilā to.
  2. Iesijā miltus, un rūpīgi iemaisa tos. Svarīgi ir nepārmaisīt.
  3. Mīklu lej uz 2 cepamajām plātnēm. Liek cepties krāsnī 12–15 minūtes, katru plātni atsevišķi, līdz biskvīts ieguvis zeltainu nokrāsu. Atdzesētu sagriež katru uz pusēm, lai sanāk 4 vienādi taisnstūri.
  4. Kamēr cepas biskvīta kārtas, pagatavo krēmu. Bļodā liek krēmsieru kopā ar pūdercukuru un vaniļu. Nedaudz saputo, lai izveidotos viendabīga masa. Pievieno aukstu saldo krējumu un miksē, līdz krēms sabiezējis un saputojies.
  5. Krēmu pa kārtām smērē uz biskvīta, pa virsu liek sagrieztas zemenes. Pirms smērēšanas krēmu sadala 5 vienādās daļās, lai tas pietiktu ne tikai katrai kārtai iekšpusē, bet arī kūkas maliņām.

 

Komentāri:

Jūsu komentārs: