Recepte

Zemesriekstu sviesta cepumi, pasniegti ar mandeļu pienu

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Cepumiem (25–30 gab.):

  • 180 g sviesta istabas temperatūrā
  • 150 g tumši brūnā cukura
  • 1 ola
  • 160 g zemesriekstu sviesta
  • 250 g miltu
  • ½ tējkarotes sodas
  • šķipsniņa sāls

Mandeļu pienam:

  • 300 g mandeļu
  • 1 l dzeramā ūdens

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 °C temperatūrai. Cepamo pannu izklāj ar cepamo papīru.
  2. Lielā bļodā saputo sviestu kopā ar cukuru. Pievieno olu un puto, līdz masa kļuvusi viendabīga un gaiša.
  3. Pievieno zemesriekstu sviestu un to arī rūpīgi iejauc.
  4. Beidzamos iesijā miltus kopā ar sodu un sāli.
  5. Visu maisa, līdz sastāvdaļas sajaukušās kopā. Uz cepamā papīra liek ēdamkaroti mīklas ar atstarpi starp cepumiem (vismaz 2 cm), lai tie nesaplūstu kopā. Cep krāsnī 10–12 minūtes. Pēc izņemšanas atdzesē.

Mandeļu piens

  1. Mandeles liek mērcēties iepriekšējā dienā pirms piena gatavošanas.
  2. Pēc mērcēšanas tās noskalo, liek blenderī un pievieno tīru ūdeni. Blendē 3–5 minūtes, līdz masa kļuvusi krēmīga, balta, zīdaina un milti pilnīgi sasmalcinājušies.
  3. Masu izkāš caur sietu, un pienu lej tīrā pudelē. To var uzglabāt ledusskapī līdz 1 nedēļai.

Komentāri:

Jūsu komentārs: