Recepte

Zemesriekstu tartletes

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Piepildīt ķermeni ar vitamīniem var arī saldumi. Februārī ēdam zemesriekstus! Tie ir pilni ar antioksidantiem, kurus vasarā uzņemam ar zemenēm un citām ogām.

Anna Panna

Autors: Anna Panna

Jeb Anna Birmane cep kūkas, raksta par tām un dalās savās receptes ar citiem. Uzvilkusi kādu no saviem krāsainajiem priekšautiem, viņa piemīlīgi rosās pa virtuvi un raidījumu “Gatavo 3”, pasakot pa kādam mīļam vārdam savām “draudzenēm” kūkām, makarūniem vai kapkeikiem. Anna neatlaidīgi pēta receptes un atklāj knifus par kuriem neviens nestāsta. Viņas mērķis un lielais izaicinājums ir gardās kūkas padarīt pieejamas veselīgāka dzīvesveida piekritējiem.

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 2 olu dzeltenumi
  • 110 g sviesta
  • šķipsniņa sāls
  • 50 g pūdercukura
  • 160 g miltu
  • 20 g kakao

Pildījumam

  • 200 g zemesriekstu
  • 50 g saldā krējuma
  • 2 ēdamkarotes cukura
  • 50 g krēmsiera
  • 2 ēdamkarotes zemesriekstu vai sezama eļļas

Pagatavošana

  1. Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus.Kad tie ir viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence. Pievieno olu dzeltenumus un kakao. Ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.
  2. Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.
  3. Pildījumam sablendē zemesriekstus kopā ar cukuru un eļļu.
  4. Pievieno saldo krējumu un krēmsieru, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.
  5. Metāla formiņas iesmērē ar eļļu un izkaisa ar miltiem, lai mīkla nepiedegtu.
  6. Atdzisušo mīklu izrullē un ieklāj sagatavotajās formiņās. Katras dibenā izdur pāris mazu caurumiņu, lai mīkla neuzpūšas.
  7. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 10–12 minūtes. Kad groziņi izcepušies, tos atdzesē un pilda ar zemesriekstu krēmu.
1. pagatavošanas solis
Tartletes_1

Virtuves kombainā sablendē pūdercukuru, sāli un miltus. Kad tie ir viegli sajaukušies, pievieno sviestu un kuļ, līdz iegūta smilšaina konsistence. Pievieno olu dzeltenumus un kakao. Ieblendē tos, līdz mīkla savēlusies lielā kunkulī.

2. pagatavošanas solis
Tartletes_2

Mīklu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu atdzesēties.

3. pagatavošanas solis
Tartletes_3

Pildījumam sablendē zemesriekstus kopā ar cukuru un eļļu.

4. pagatavošanas solis
Tartletes_4

Pievieno saldo krējumu un krēmsieru, lai iegūtu krēmīgu konsistenci.

5. pagatavošanas solis
Tartletes_5

Metāla formiņas iesmērē ar eļļu un izkaisa ar miltiem, lai mīkla nepiedegtu.

6. pagatavošanas solis
Tartletes_6

Atdzisušo mīklu izrullē un ieklāj sagatavotajās formiņās. Katras dibenā izdur pāris mazu caurumiņu, lai mīkla neuzpūšas.

7. pagatavošanas solis
Tartletes_7

°Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 °C temperatūrai, un cep 10–12 minūtes. Kad groziņi izcepušies, tos atdzesē un pilda ar zemesriekstu krēmu.

Komentāri:

Jūsu komentārs: