Recepte

Ziedkāpostu biezzupa ar mandelēm

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Šīs zupas recepte ir atceļojusi no saulainās Marokas. Zupas galvenā sastāvdaļa ir ziedkāposti, kam garšas ziņā nav īpaša rakstura, tādēļ tos papildinājām ar īstu garšas karuseli – kanēli, kuminu un koriandru. Riktīgs punkts uz i – grauzdētas mandeļu skaidiņas, kas sātīgajai, sildošajai biezzupai piešķir neparastu, riekstainu garšas noti.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma ziedkāposts
  • 0,5 tējkarotes malta kanēļa
  • 0,5 tējkarotes kumina sēklu
  • 0,5 tējkarotes koriandra sēklu
  • 2 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 1 l dārzeņu vai vistas buljona
  • 50 g mandeļu skaidiņu zupai un ~ 25 g zupas pasniegšanai
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Ziedkāpostu noskalo un sadala pa ziedkopām. Ja ziedkopas ir lielas, tas sadala ar asu nazi sīkāk.
  2. Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē kumina un koriandra sēklas.
  3. Kad sēklas ir apgrauzdētas un sāk lēkāt pa pannu, pievieno mandeļu skaidiņas.
  4. Pielej nedaudz eļļas un samaisa. Pievieno ziedkāpostus un pāris minūtes pacep.
  5. Pievieno tomātu pastu, samaisa.
  6. Pannas saturu pārliek katliņā un pielej buljonu. Uz nelielas uguns gatavo 20–25 minūtes.
  7. Kad ziedkāposti ir mīksti, zupu sablenderē. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.
  8. Pasniedz karstu, pārkaisītu ar viegli grauzdētām mandeļu skaidiņām.

 

Variācijas par tēmu:

Zupas recepti var dažādot, reizi pa reizei pievienojot burkānu un 2–3 vidēja lieluma kartupeļus. Zupa būs tumīgāka un maigāka. Lai panāktu garšas dažādību, tomātu pastas vietā pievienojiet čili mērci vai gabaliņos sagrieztu čili piparu.

 

Der zināt:

Vēsā laikā ēdieniem pievienojiet vairākas garšvielas vienlaikus. Tas rada gan sildošu efektu, gan labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu un rada prieku ēdājiem. Zupai pievienotais kumins ēdienam piešķir īpašu smaržu un pikantumu!

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ziedkāpostu noskalo un sadala pa ziedkopām. Ja ziedkopas ir lielas, tas sadala ar asu nazi sīkāk.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uzkarsē sausu pannu un apgrauzdē kumina un koriandra sēklas.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad sēklas ir apgrauzdētas un sāk lēkāt pa pannu, pievieno mandeļu skaidiņas.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pielej nedaudz eļļas un samaisa. Pievieno ziedkāpostus un pāris minūtes pacep.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno tomātu pastu, samaisa.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannas saturu pārliek katliņā un pielej buljonu. Uz nelielas uguns gatavo 20–25 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kad ziedkāposti ir mīksti, zupu sablenderē. Pagaršo un nepieciešamības gadījumā pievieno sāli.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz karstu, pārkaisītu ar viegli grauzdētām mandeļu skaidiņām.

Komentāri:

Jūsu komentārs: