Recepte

Ziedkāpostu krēmzupa ar lakšu pesto, pasniegta ar gaļas bumbiņām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 30 min
4 personām

Krēmīga un maiga no jaunajiem, vēl Francijā augušajiem ziedkāpostiem, bet ar pašmāju savvaļas ķiploku – lakšu pesto. Ļoti gardi, aromātiski un kopā ar gaļas bumbiņām – arī sātīgi.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 ziedkāposts
  • 1 puravs
  • 1 l dārzeņu buljona
  • jūras sāls, svaigi malti baltie pipar
  • olīveļļa cepšanai

Zaļumu pesto

  • kārtīga bunte lakšu un pētersīļu
  • ½ glāzes auksti spiestas olīveļļas
  • 1 ēdamkarote valriekstu eļļas (pēc izvēles)
  • jūras sāls, svaigi malti melnie pipari

Pasniegšanai

  • 0,5 kg paštaisītu vai “NOO Cepeškungs” gatavu gaļas bumbiņu

Pagatavošana

  1. Purava balto daļu nogriež un pārbauda lapas, vai nav smilšainas. Sagriež gareniski uz pusēm un tad gabaliņos.
  2. Puravus liek pannā ar mazliet olīveļļas un uz nelielas uguns sautē, līdz tie kļūst zeltaini un mīksti.
  3. Tikmēr sagriež ziedkāpostu mazos gabaliņos. Kad puravi sacepti, tiem pievieno ziedkāpostus, un visu aplej ar 0,5 l dārzeņu buljona. Vāra, līdz ziedkāposti mīksti.
  4. Tad to noņem no plīts un ar blenderi sablendē viendabīgā masā. Lai zupa būtu šķidrāka, tai pa daļām pievieno vēl dārzeņu buljona.
  5. Sagatavo zaļumu pesto: blendera krūzē liek sakapātus lakšus un pētersīļus, visu pārkaisa ar sāli, svaigi maltiem melnajiem pipariem un pārlej ar auksti spiestu olīveļļu. Ja mājās ir, var pievienot ēdamkaroti valriekstu eļļas. Visu sablendē viendabīgā mērcē.
  6. Zupa ir gatava pasniegšanai. Atliek vēl uzsildīt gaļas bumbiņas. Uz sakarsētas pannas uzlej nedaudz olīveļļas, un mērenā temperatūrā bumbiņas apsilda no visām pusēm. Tas prasīs 2–3 minūtes. Pasniedz visu kopā – biezzupu, kas papildināta ar zaļumu pesto, un 3–4 bumbiņas katram ēdājam.

Komentāri:

Jūsu komentārs: