Recepte

Ziedkāpostu un Parmas siera pīrāgs

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
8 personām
Māra Pole

Autors: Māra Pole

Māra Pole, ēdienu un garšu entuziaste.

 

Sastāvdaļas

  • 700 g ziedkāpostu
  • 1 sarkanais sīpols
  • 100 g olīveļļas
  • 1 ēdamkarote sakapāta rozmarīna
  • 10 vidējas olas
  • 20 g sakapāta bazilika
  • 180 g miltu
  • 2½ tējkarotes cepamā pulvera
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • 200 g rīvēta Parmas siera
  • sāls
  • pipari
  • sviests
  • 2 ēdamkarotes melno sezama sēklu
  • kūku forma 24 cm/dm

Pagatavošana

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās un vāra uz lēnas uguns, līdz tās mīkstas, ūdenim pievienojot 1 tējkaroti sāls. Notecina un ļauj atdzist.
  2. Sakapā sarkano sīpolu, dažus sīpolu riņķīšus noglabājot vēlākam laikam. Sakapā rozmarīnu. Pannā uzkarsē 100 g olīveļļas, apsautē sīpolus un rozmarīnu, līdz tie mīksti. Ļauj atdzist.
  3. Atdzesēto olīveļļas masu kuļ kopā ar olām, pievieno svaigu kapātu baziliku.
  4. Miltus, cepamo pulveri, kurkumu, sieru, 1½ tējkarotes sāls un melnos piparus samaisa kopā, tad iemaisa olīveļļas un olu masā. Uzmanīgi iemaisa atdzesētos ziedkāpostus.
  5. Kūku formas pamatu izklāj ar cepamo papīru, bet malas bagātīgi noklāj ar sviestu. Malas nokaisa ar melnajām sezama sēklām.
  6. Gatavo ziedkāpostu masu lej formā, virs tās kārto sarkano sīpolu riņķīšus. Pīrāgu cep krāsnī 45 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.
  7. Pirms pīrāga izņemšanas no veidnes to ar nazi rūpīgi atdala no cepamās formas malām. Pasniedz siltu.
1. pagatavošanas solis
IMG_8306_resize

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180°C temperatūrai. Ziedkāpostu sadala mazākās ziedkopās un vāra uz lēnas uguns, līdz tās mīkstas, ūdenim pievienojot 1 tējkaroti sāls. Notecina un ļauj atdzist.

2. pagatavošanas solis
IMG_8324_resize

Sakapā sarkano sīpolu, dažus sīpolu riņķīšus noglabājot vēlākam laikam. Sakapā rozmarīnu. Pannā uzkarsē 100 g olīveļļas, apsautē sīpolus un rozmarīnu, līdz tie mīksti. Ļauj atdzist.

3. pagatavošanas solis
IMG_8352_resize

Atdzesēto olīveļļas masu kuļ kopā ar olām, pievieno svaigu kapātu baziliku.

4. pagatavošanas solis
IMG_8409_resize

Miltus, cepamo pulveri, kurkumu, sieru, 1½ tējkarotes sāls un melnos piparus samaisa kopā, tad iemaisa olīveļļas un olu masā. Uzmanīgi iemaisa atdzesētos ziedkāpostus.

5. pagatavošanas solis
IMG_8359_resize

Kūku formas pamatu izklāj ar cepamo papīru, bet malas bagātīgi noklāj ar sviestu. Malas nokaisa ar melnajām sezama sēklām.

6. pagatavošanas solis
6I7A3632_resize

Gatavo ziedkāpostu masu lej formā, virs tās kārto sarkano sīpolu riņķīšus. Pīrāgu cep krāsnī 45 minūtes, līdz tas ir zeltaini brūns.

Pirms pīrāga izņemšanas no veidnes to ar nazi rūpīgi atdala no cepamās formas malām. Pasniedz siltu.

Komentāri:

  • Margo says:

    Ļoti žēl, ka iztērētas tik daudz sastāvdaļas. Ļoti negaršīgi un rozmarīns “sit” cauri. Novērtēja 3 cilvēki, nevis 1.

Jūsu komentārs: