Recepte

Ziemas plātsmaize

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Šī ir krāšņa plātsmaize, kuru cepot māju pārņem burvīga smarža – mandeles, kanēlis, šokolāde. Aromāti jaucas kopā īstā ziemas simfonijā, un sirdi pārņem līksmība: ārā auksts, drēgns, bet mums ir tā laime šajā aromātu burvībā un virtuves siltumā klusiņām stāvēt pie plīts un gaidīt, kad kārums būs gatavs.

Liene Vilnīte

Autors: Liene Vilnīte

Mediju eksperte, žurnāla izdevēja, trīs bērnu mamma, parasti ļoti aizņemta, tāpēc par savu meistarstiķi uzskata ātri pagatavojamas receptes

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums kārtainās rauga mīklas (500 g)
  • 400 g rikotas siera vai vājpiena biezpiena
  • 3 olas + 1 ola pārsmērēšanai
  • 150 g cukura
  • 50–70 g tumšās šokolādes
  • 1 citrons
  • 200 g žāvētu augļu – rozīnes, dzērvenes, aprikozes u.c. pēc izvēles
  • 50 g mandeļu (pēc izvēles)
  • 50 g mandeļu skaidiņu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu miltu
  • 1 tējkarote kanēļa
  • cepamais papīrs, nedaudz sviesta veidnes ietaukošanai

Pagatavošana

  1. Žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Šokolādi sadrupina. No citrona norīvē miziņu.
  2. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Bļodā liek sieru, olu dzeltenumus, cukuru un kartupeļu miltus. Visu sablendē viendabīgā masā.
  3. Pievieno žāvētos augļus un mandeles. Pievieno tējkaroti citrona miziņu, kanēli un sadrupināto šokolādi. Visu samaisa.
  4. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās. Putu mākoņus iecilā siera masā.
  5. Kārtaino mīklu izrullē tā, lai tā būtu krietni lielāka par veidni – vismaz 5 cm uz visām malām. Veidnē ieklāj cepamo papīru un tad mīklu, papīru pirms tam nedaudz ietaukojot.
  6. Uz mīklas liek siera masu un izlīdzina.
  7. Mīklas maliņas pārceļ pāri siera krēmam, lai veidotos rāmītis. Ja mīklas mala liekas par biezu, tad daļu nogriež nost.
  8. Sakuļ olu un apsmērē maliņas.
  9. Pildījuma kārtu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.
  10. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cep ~ 45 minūtes. Atdzisušu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Žāvētos augļus sagriež mazākos gabaliņos. Šokolādi sadrupina. No citrona norīvē miziņu.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Bļodā liek sieru, olu dzeltenumus, cukuru un kartupeļu miltus. Visu sablendē viendabīgā masā.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pievieno žāvētos augļus un mandeles. Pievieno tējkaroti citrona miziņu, kanēli un sadrupināto šokolādi. Visu samaisa.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olu baltumiem pievieno šķipsniņu sāls, un saputo stingrās putās. Putu mākoņus iecilā siera masā.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kārtaino mīklu izrullē tā, lai tā būtu krietni lielāka par veidni – vismaz 5 cm uz visām malām. Veidnē ieklāj cepamo papīru un tad mīklu, papīru pirms tam nedaudz ietaukojot.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz mīklas liek siera masu un izlīdzina.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mīklas maliņas pārceļ pāri siera krēmam, lai veidotos rāmītis. Ja mīklas mala liekas par biezu, tad daļu nogriež nost.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sakuļ olu un apsmērē maliņas.

9. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pildījuma kārtu pārkaisa ar mandeļu skaidiņām.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C temperatūrai. Cep ~ 45 minūtes. Atdzisušu bagātīgi pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri:

Jūsu komentārs: