Recepte

Ziemas zupa ar sēnēm un miežu pārslām

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
6 personām

Šī ir zupa nosalušiem deguniem pēc ziemas prieku baudīšanas dzestrajā ziemas gaisā.

Ja jums ir iespēja – zupu var vārīt arī ārā, uz ugunskura!

Sandra Ošiņa

Autors: Sandra Ošiņa

Stiliste/datorgrafiķe. Sandra izveidoja “Pie Galda!” žurnāla dizainu un stilu, kā arī veidoja žurnāla māksliniecisko noformējumu pirmos divus žurnāla pastāvēšanas gadus. 

Un ne tikai, viņa ir divu bērnu mamma ar “saldajiem īkšķīšiem”, kas pieprit ne tikai gardas kūkas un cepumus, bet arī daudzus citus interesantus ēdienus. Vēl vairāk viņas dzimtas recepšu portālā www.garsigalatvija.lv

 

Sastāvdaļas

  • ~ 200 g kūpinātas gaļas, bekona
  • 1–2 lieli sīpoli
  • 3 daiviņas ķiploku
  • ~ 200 g meža šampinjonu (brūnie)
  • 2–3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • 2,5 l dārzeņu buljona (var izmantot ekoloģiskos buljona kubiņus)
  • 1 tējkarote kaltētas raudenes
  • 120 g pilngraudu miežu (“Torino”)
  • 1 liels burkāns
  • 2–3 lauru lapas
  • 4–5 vidēji marinēti gurķi
  • 2 šķēles selerijas saknes
  • eļļa apcepšanai

Pasniegšanai

  • maize, smalki sakapāti zaļumi

Pagatavošana

  1. Sīpolus, ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.
  2. Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs.
  3. Uzkarsē pannā ~ 1 ēdamkaroti eļļas, un visu apcep ~ 3–5 minūtes, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini.
  4. Burkānu notīra un sagriež nelielos gabaliņos, pievieno pannas saturam.
  5. Tad šķēlītēs sagriež un pievieno sēnes. Visu pacep vēl 5–10 minūtes.
  6. Pievieno tomātu pastu, samaisa, un gatavo 1 minūti.
  7. Pannas saturu pārliek lielākā katlā, pievieno buljonu, miežu pārslas, raudeni, piparus, lauru lapas, selerijas saknes šķēles un gatavo ~ 15–20 minūtes. Ja zupa ir pārāk bieza, pielej vēl nedaudz buljona vai ūdens.
  8. Kad zupa gatava, tai pievieno smalki sagrieztus marinētos gurķus un izslēdz liesmu. Pasniedz ar krējumu un smalki sakapātiem zaļumiem.
1. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-1

Sīpolus, ķiploka daiviņas nomizo un smalki sakapā.

 

2. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-2

Bekonu sagriež nelielās strēmelītēs.

 

3. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-3

Uzkarsē pannā ~ 1 ēdamkaroti eļļas, un visu apcep ~ 3–5 minūtes, līdz sīpoli ir kļuvuši zeltaini.

 

4. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-4

Burkānu notīra un sagriež nelielos gabaliņos, pievieno pannas saturam.

 

5. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-5

Tad šķēlītēs sagriež un pievieno sēnes. Visu pacep vēl 5–10 minūtes.

 

6. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-6

Pievieno tomātu pastu, samaisa, un gatavo 1 minūti.

 

7. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-7

Pannas saturu pārliek lielākā katlā, pievieno buljonu, miežu pārslas, raudeni, piparus, lauru lapas, selerijas saknes šķēles un gatavo ~ 15–20 minūtes. Ja zupa ir pārāk bieza, pielej vēl nedaudz buljona vai ūdens.

 

8. pagatavošanas solis
Grubu_zupa-8

Kad zupa gatava, tai pievieno smalki sagrieztus marinētos gurķus un izslēdz liesmu. Pasniedz ar krējumu un smalki sakapātiem zaļumiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: