Recepte

Ziemassvētku jēra sautējums

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 2 h
4 personām

Ziemassvētkiem piestāv jēra gaļa. Jo īpaši, ja tā sagatavota kā piparkūkas – ar kardamonu, koriandru, kanēli, bagātināta ar mandelēm un aprikozēm. Tāds Salavecīša cienīgs sildošs ēdiens, ko varat sagatavot arī kādu dienu pirms lielā ģimenes kopā būšanas notikuma un uzglabāt ledusskapī.

Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg jēra gaļas
  • 250 g žāvētu aprikožu
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņas ķiploku
  • 5 cm svaiga ingvera saknes gabaliņa
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 2 kanēļa standziņas
  • 2–3 krustnagliņas
  • 4 kardamona pākstis
  • 1 šķipsniņa safrāna
  • 2 lauru lapas
  • 1 tējkarote koriandra
  • 3 ēdamkarotes mandeļu
  • sāls, eļļa

Pagatavošana

  1. Sīpolus, ķiplokus un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas ~ 15 minūtes apcep visas garšsaknes.
  2. Gaļu sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos un pievieno garšsaknēm uz pannas. Apcep brūnu.
  3. Piestā sagrūž koriandru, kardamonu un krustnagliņas. Uz sausas pannas garšvielas nedaudz apgrauzdē, lai garšas atveras, pievieno gaļai, un visu apmaisa.
  4. Gaļu pārliek sautējamā katlā, pievieno safrānu, lauru lapas, kanēļa standziņas un mandeles, pārlej ar buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli, katlam liek virsū vāku, un sautē 45 līdz 60 minūtes.
  5. ~ 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno veselas aprikozes.
  6. Sautējums labi garšos, pasniegts kopā ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem vai tvaicētiem dārzeņiem.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sīpolus, ķiplokus un ingvera saknes gabaliņu notīra un smalki sagriež. Pannā uzkarsē eļļu un uz vidējas liesmas ~ 15 minūtes apcep visas garšsaknes.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu sagriež ~ 3 cm lielos gabaliņos un pievieno garšsaknēm uz pannas. Apcep brūnu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Piestā sagrūž koriandru, kardamonu un krustnagliņas. Uz sausas pannas garšvielas nedaudz apgrauzdē, lai garšas atveras, pievieno gaļai, un visu apmaisa.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu pārliek sautējamā katlā, pievieno safrānu, lauru lapas, kanēļa standziņas un mandeles, pārlej ar buljonu vai ūdeni un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli, katlam liek virsū vāku, un sautē 45 līdz 60 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

~ 15 minūtes pirms gatavošanas beigām pievieno veselas aprikozes.

Sautējums labi garšos, pasniegts kopā ar rīsiem, vārītiem kartupeļiem vai tvaicētiem dārzeņiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: