Recepte

Ziemassvētku pīrāgs ar kanēļa gaļu un apelsīnu kartupeļu biezeni

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 2 h
6 personām

Gaļa un kanēlis ir lieliska kombinācija, bet, papildus pievienojot arī žāvētus augļus un riekstus, aromāti savienojas Ziemassvētkiem raksturīgā garšīgā smaržu mākonī, kas piepilda visu māju.

Linda Vilmansone-Virbule

Autors: Linda Vilmansone-Virbule

Linda ir eksperimentu karaliene, kas nebaidās riskēt un neveiksmes uztver kā sava veida “mūzas” jaunām improvizācijām virtuvē un raidījumā “Gatavo 3”. Lindas receptes mainās katru reizi, tās gatavojot. Iznākums būs atkarīgs no garastāvokļa un produktiem, kas pieejami. Lindas mīļākās un aktuālākās garšas šobrīd ir medus, sinepes un apelsīni – tie tad nu pamanās iekļūt gandrīz visur.

Sastāvdaļas

  • 1 apelsīns
  • 6 vidēja lieluma kartupeļi
  • 70 g sviesta
  • 150 ml piena
  • 400 g liellopu vai cūkas gaļas
  • 2 burkāni
  • 2 saujas riekstu maisījuma “Fitness”
  • 1 ēdamkarote kanēļa
  • 2 ēdamkarotes kokosriekstu skaidiņu
  • 1 ēdamkarote medus

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties.
  2. Burkānus nomizo un sarīvē.
  3. Gaļu sagriež gulaša lieluma 2 x 2 cm lielos gabaliņos un kopā ar burkāniem liek cepties uz pannas. Ļauj apcepties mazliet zeltainai.
  4. Gaļai pievieno riekstu maisījumu, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un medu, visu apmaisa un vēl mazliet apcep.
  5. Veidni ietauko ar sviestu un liek tajā gaļas maisījumu.
  6. Kartupeļus sastampā, pievieno tiem sviestu un pienu un kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa.
  7. Kartupeļu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež pāri gaļai kartupeļu rozītes.
  8. Liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep ~ 20 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini.
1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus nomizo, sagriež mazos gabaliņos un liek vārīties.

Burkānus nomizo un sarīvē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gaļu sagriež gulaša lieluma 2 x 2 cm lielos gabaliņos un kopā ar burkāniem liek cepties uz pannas. Ļauj apcepties mazliet zeltainai.

Gaļai pievieno riekstu maisījumu, kanēli, kokosriekstu skaidiņas un medu, visu apmaisa un vēl mazliet apcep.

Veidni ietauko ar sviestu un liek tajā gaļas maisījumu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļus sastampā, pievieno tiem sviestu un pienu un kuļ, kamēr izveidojusies viendabīga masa.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kartupeļu masu pilda konditorejas maisiņā, un izspiež pāri gaļai kartupeļu rozītes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep ~ 20 minūtes, kamēr kartupeļi zeltaini.

Komentāri:

  • Daina says:

    Garšo, teiksim, neparasti. Neesmu sajūsmā.
    Ja būtu vēl viena iespēja:
    -kanēli liktu daudz mazāk;
    -medu drošvien neliktu vispār, jo viss tā jau sanāk salds (pārāk);
    -apelsīnu vai nu neliktu, vai pavisam, pavisam maz (p.s. receptē nemaz nav rakstīts, kas jādara ar apelsīnu, nācās meklēt raidījumā).
    Laikam tomēr otreiz netaisītu.

Jūsu komentārs: