Recepte

Zivju kotletes zvejnieku sievu gaumē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Viegla
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas zivs gaļas
  • 2 olas
  • 100 g sviesta
  • 2-3 šķēles baltmaizes
  • sāls, malti melnie pipari
  • 1 liels sīpols
  • svaigi spiesta citrona sula
  • 200 g biezpiena
  • 2 ēdamkarotes ķimeņu
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Zivs malto gaļu liek palielā bļodā.
  2. Katliņā izkausē sviestu un atdzesētu pielej zivju masai.
  3. Sīpolu notīra un sarīvē uz rupjās rīves. Pievieno zivju masai.
  4. Pievieno olas, pieber šķipsniņu sāls, piparus.
  5. Citronu nomazgā, pārgriež uz pusēm un izspiež sulu. Sulu pievieno kotlešu masai. Visu labi samīca. Pusi masas pārliek atsevišķā bļodiņā.
  6. Vienas bļodiņas saturam pievieno biezpienu un ķimenes, un visu kārtīgi samīca.
  7. Otras bļodiņas saturam pievieno ūdenī izmērcētas baltmaizes šķēles. Samīca.
  8. Uzkarsē pannā eļļu un ar rokām veido mazas kotletītes. Cep ~5-7 minūtes no katras puses, uzliekot pannai vāku.

 

Variācijas par tēmu:

Zivju kotletēm var pievienot vārītus kartupeļus. Tad tās būs ļoti maigas. Masai var pievienot sasmalcinātu papriku, sakapātus zaļumus un rīvētu sieru. Lai kotletes būtu mīkstākas, var pievienot cūku taukus vai piemalt speķi.

Komentāri:

  • Ilona says:

    Labdien, līdz galam nesapratu – iznāk, ka no vienas receptes cep 2 veidu kotletes – ar baltmaizi un ar biezpienu? Vai tomēr beigās abu bļodiņu saturu samaisa kopā un cep viena veida kotletes?

    • Līva Vilnīte says:

      Jūs varat izvēlēties – ar biezpienu būs sulīgākas, ar baltmaizi – sausākas. Vēl varat iegūt kaut ko pa vidu, baltmaizes vietā liekot kartupeļus.

  • Ilona says:

    Liels paldies par atbildi un ieteikumu!

  • Alise says:

    Fantastiski laba recepte! Paldies, Liene! Kotletēs tika ieceptas piemājas dīķī saķertās zivteles. Bērni ēda un slavēja, ka tik gardas kotletes mamma izcepusi pirmo reizi un prasīja kas tā par tādu labu gaļu esot 🙂

  • rafinja says:

    Sanaca loti garsigi. Man masa bija paskidra ar biespienu, tapec apviljaju kotletes rivmaize. Izcepot sanaaca zeltaini bruuna krauksika adina un ieksha suliga kotlete 🙂

  • Alona says:

    Labdien! Kotletes sanāca ļoooti garšīgas!!! Paldies par recepti 😉

Jūsu komentārs: