Recepte

Zivju veltnītis

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām

Zivju veltnīti var pagatavot vienkārši un ātri. Tas labi garšos gan tikko cepts ar kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, gan auksts ar svaigiem salātiem.

Sastāvdaļas

  • 600 g zivju smalkmasas (pikša vai breksis)
  • 2 baltmaizes šķēles
  • 1 sīpols
  • 1 ola
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • 2 ēdamkarotes svaigu, sasmalcinātu pētersīļu vai diļļu
  • eļļa veidnes ietaukošanai
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 2 tējkarotes ķimenes

 

Pagatavošana

1. Maizes šķēles aplej ar aukstu ūdeni. Sīpolu notīra un sarīvē uz vidēji rupjas rīves.

2. Sviestu izkausē.

3. Lielā bļodā liek zivs smalkmasu, pievieno olu, izmērcēto maizi, šķipsniņu piparu, ½ tējkaroti sāls, šķipsniņu svaigi rīvēta muskatrieksta. Pielej sviestu. Masu rūpīgi samīca, pievieno zaļumus. Mīca, līdz masa ir kļuvusi vijīga.

4. Ar slapjām rokām veido garenu veltni.

5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 °C. Karstumizturīgu cepeša veidni ietauko. Veidnē liek zivs veltni. Pirms likšanas cepeškrāsnī veltni pārziež ar krējumu. Cep ~ 30 minūtes.

6. Pasniedz karstu ar kartupeļiem vai kartupeļu biezeni, vai aukstu ar svaigiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: