Recepte

Zivs fileja maigā vīna mērcē

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
6 personām

Viegla un aromātiska zivs fileja, paslēpta skābenā vīna mērcē. Ideja nesteidzīgām brīvdienu pusdienām!

Sastāvdaļas

  • 800 g zivs filejas
  • 1 citrona sula
  • 2 sīpoli
  • 300 ml sausa baltvīna
  • 250 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote mārrutku
  • 1 tējkarote angļu sinepju
  • 1 cm svaigas ingvera saknes
  • 3 ēdamkarotes kviešu miltu
  • sāls, malti melnie pipari
  • šķipsniņa muskatrieksta
  • eļļa cepšanai

 

Pagatavošana

1. Zivs fileju noskalo, nosusina un sagriež 3-4 gabaliņos. Izspiež citrona sulu un pārlej pāri zivs filejai. Uzkaisa sāli, piparus un šķipsniņu muskatrieksta.

2. Sīpolus notīra un smalki sakapā. Ingvera sakni notīra un sarīvē.

3. Zivs gabaliņus apvārta miltos. Pannā ar augstām malām uzkarsē eļļu un cep zivs gabaliņus no visām pusēm viegli brūnus.

4. Pievieno sīpolus un cep 2-3 minūtes, līdz tie kļūst viegli zeltaini. Pievieno vīnu un visu sutina ~ 10 minūtes.

5. Atsevišķā katliņa uzsilda saldo krējumu. Krējumam pievieno sinepes, mārrutkus, ingvera sakni. Uzvāra un pārlej pāri zivs gabaliņiem.

6. Pasniedz ar rīsiem, kuskusu vai bulguru un svaigajiem salātiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: