Recepte

Zivs filejas granātābolu sulā

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nav vēl novērtēta)
Loading...
  • Ziņo twitter.com
  • Pasaki Draugiem
  • Sūti uz facebook.com
Vidēji sarežģiti
līdz 1 h
4 personām
Liene Sondore

Autors: Liene Sondore

Uztura speciāliste, trīs bērnu mamma, pagatavos gardu zupu no cirvja kāta, ēdienā mēģina apvienot veselīgumu ar saprātīgām izmaksām. Liene žurnālu veidoja pirmos trīs tā pastāvēšanas gadus. Tagad joprojām aktīvi piedalās un dalās savā pieredzēun padomos.

Sastāvdaļas

  • 800 g zivs filejas
  • 1 gatavs granātābols
  • ½ citrona sulas
  • 1 ķiploka galviņa
  • 12 ķiršu tomātiņi
  • sāls, pipari
  • olīveļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Granātābolu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Sulu var izspiest ar rokām, jo to būs grūti izdarīt sulu spiednē.
  2. Izspiež citrona sulu.
  3. Zivs filejas noskalo, sadala por­ciju gabalos un liek traukā. Pārlej pāri citrona sulu.
  4. Pārlej granātābolu sulu. Atstāj marinēties ~15 minūtes.
  5. Pannā uzkarsē eļļu un 7-10 minūtes cep nemizotas ķiploka daiviņas uz vidējas liesmas. Pannas saturam pievieno veselus tomātiņus. Uzmanīgi ar koka lāpstiņu apgroza, lai tie apceptos no visām pusēm.
  6. Cepšanas laikā tomātiem mainīsies krāsa un ieplīsīs miziņa. Cep ~ 10 minūtes.
  7. Uz tās pašas pannas apcep zivi. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un uzspiež vēl nedaudz citrona sulas.
  8. Pasniedz siltu, pārkaisītu ar granātābola sēkliņām, tomātiem, ķiplokiem un vārītiem rīsiem.

 

Variācijas par tēmu:

Ja mājas apstākļos ir nepieciešams iegūt granātābola sulu, tad augli uz 25-30 sekundēm ieliek mikroviļņu krāsnī, pēc tam kārtīgi izripina pa gal­da virsmu. Apakšējā augļa daļā izdara pāris griezumus, uzliek to uz krūzes vai burkas un, uzspiežot uz augļa, lēnām tecina sulu.

 

Der zināt:

Jau izsenis granātābolam tiek piedēvētas ārstnieciskas īpašības. Granātābols tiek ieteikts profilaktiskos nolūkos, lai izvairītos no aterosklerozes.

Senajā Grieķijā granātābols bija auglības simbols. Senie tautas dziednieki granātābolu ieteikuši vīriešiem po­tences uzlabošanai.

1. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Granātābolu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Sulu var izspiest ar rokām, jo to būs grūti izdarīt sulu spiednē.

2. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Izspiež citrona sulu.

3. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivs filejas noskalo, sadala por­ciju gabalos un liek traukā. Pārlej pāri citrona sulu.

4. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pārlej granātābolu sulu. Atstāj marinēties ~15 minūtes.

5. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pannā uzkarsē eļļu un 7-10 minūtes cep nemizotas ķiploka daiviņas uz vidējas liesmas. Pannas saturam pievieno veselus tomātiņus. Uzmanīgi ar koka lāpstiņu apgroza, lai tie apceptos no visām pusēm.

6. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cepšanas laikā tomātiem mainīsies krāsa un ieplīsīs miziņa. Cep ~ 10 minūtes.

7. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Uz tās pašas pannas apcep zivi. Cepšanas laikā uzkaisa sāli, piparus un uzspiež vēl nedaudz citrona sulas.

8. pagatavošanas solis
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pasniedz siltu, pārkaisītu ar granātābola sēkliņām, tomātiem, ķiplokiem un vārītiem rīsiem.

Komentāri:

Jūsu komentārs: